Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ GUARDIAN: 50.000 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ !!!

 


Ένα μεγάλο σκάνδαλο αποκαλύπτουν 16 ξένα μέσα ενημέρωσης. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι και πολιτικοί έπεσαν θύματα χάκερς από κυβερνήσεις.

Μάλιστα, το λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί για να τους παρακολουθεί, άνηκε σε μια Ισραηλινή εταιρία, σύμφωνα με την έρευνα.

Η εταιρία πάντως, ισχυρίζεται ότι το λογισμικό Pegasus, χρησιμοποιείται μόνο για να παρακολουθεί τις κινήσεις εγκληματιών και τρομοκρατών και απορρίπτει τις κατηγορίες.

Το Pegasus είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που «χτυπά» τις συσκευές των iphone και android. Μπορεί να αποσπάσει μηνύματα, φωτογραφίες, email, να ηχογραφήσει τηλεφωνικές συνομιλίες ακόμη και να ενεργοποιήσει στα κρυφά τα μικρόφωνα των συσκευών.

Περισσότεροι από 50.000 αριθμοί έχουν υποστεί διαρροές, ενώ κάποιοι έχουν ταυτοποιήθει και ως πελάτες της εταιρίας NSO από το 2016. Ανάμεσα τους είναι δημοσιογράφοι σε μεγάλα πρακτορεία όπως Financial Times, CNN, the New York Times, France 24, the Economist, Associated Press και Reuters.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και ο αριθμός του Μεξικανού δημοσιογράφου, Cecilio Pineda Birto, ο οποίος είχε δολοφονηθεί. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την έρευνα, οι δολοφόνοι του να τον εντόπισαν μέσα από το κακόβουλο λογισμικό στο κινητό του. Εικάζεται ότι ενδεχομένως για αυτό και να μη βρέθηκε ποτέ το κινητό του τηλέφωνο.

Θέση για το θέμα αυτό πήρε και ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter, «η ισραηλινή εταιρεία πίσω από αυτό - ο όμιλος NSO - θα πρέπει να φέρει άμεση, ποινική ευθύνη για τους θανάτους και τις κρατήσεις όσων στοχεύουν οι φορείς ψηφιακής μόλυνσης που πωλεί, οι οποίοι δεν έχουν νόμιμη χρήση».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates