Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΗΝ DOVALUE ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ FRONTIER ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΨΙΧΟΥΛΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Περισσότερα από 36 δις κόκκινα δάνεια στα χέρια της doValue


Η doValue κέρδισε στα σημεία τη μεγάλη «μάχη» για την απόκτηση της τιτλοποίησης Frontier της Εθνικής Τράπεζας.

Η απόφαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας –χθες το βράδυ- ήταν ομόφωνη και κείνο που μέτρησε για να προκριθεί η προσφορά του κ. Θοδωρή Καλαντώνη της doValue ήταν τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά καθώς η Εθνική δεν στάθηκε μόνο στο ύψος του τιμήματος, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στα 160 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου οι προσφορές των doValue, Intrum και Cepal ήταν ισάξιες καθώς κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα τιμήματος, και χαμηλότερα διαμορφώθηκε η προσφορά της QQuant.

Την περασμένη Τετάρτη το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας ενημερώθηκε από τον σύμβουλο για τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών. Μετά από αυτήν την παρουσίαση οι ενδιαφερόμενοι επανήλθαν με επιστολές προς το ΔΣ της ΕΤΕ που βελτίωναν τις δεσμευτικές προσφορές τους, σε μία προσπάθεια να πείσουν ότι η προσφορά τους είναι η καλύτερη και «έδιναν κάτι παραπάνω», όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή στο mononews.gr.

«Αποφασίσαμε να πάμε με τις δεσμευτικές προσφορές και να μην λάβουμε υπόψη τις επιστολές, γιατί θα πελαγώναμε. Βάλαμε ωστόσο κάποια ποιοτικά κριτήρια», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr καλά πληροφορημένη πηγή.

Η τιτλοποίηση αποτελείται στο μεγαλύτερο ποσοστό (77%) από στεγαστικά δάνεια.

Με την ανάληψη της διαχείρισης του Frontier – η σύμβαση με την Εθνική για τη διαχείριση της τιτλοποίησης εκτός απροόπτου θα υπογραφεί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο- καθιστά την doValue τον αδιαμφισβήτητο leader της εγχώριας αγοράς στην διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών, με χαρτοφυλάκιο ύψους άνω των 36 δις ευρώ.

Διότι εκτός από τα 6,1 δισ. ευρώ του Frontier η doValue θα αναλάβει και τη διαχείριση της νέας τιτλοποίησης της Eurobank, της Mexico ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Και πλέον θα δίνει τον τόνο στην αγορά καθώς θα διαχειρίζεται ποσοστό πάνω από το 1/3 της εγχώριας αγοράς «κόκκινων» δανείων.

Αν στην αγορά των NPLs δραστηριοποιούνται 24 «παίκτες», οι τρείς είναι εκείνοι που κατέχουν αθροιστικά τη μερίδα του λέοντος. Και συγκεκριμένα η Cepal με τα υπό διαχείριση κεφάλαια της να εκτιμώνται στα 30 δισ. ευρώ, η Intrum Hellas με 27 δισ. ευρώ και η doValue Greece με 27 δισ. ευρώ και ακολουθεί η QQuant με 12 δισ. ευρώ.

Μετά την απόκτηση της τιτλοποίησης των 6,1 δισ. ευρώ της Εθνικής η doValue έχει το προβάδισμα και δίνει τον τόνο στην ελληνική αγορά.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates