Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ "ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ !!!

 Τι αποκαλύπτει το 1voice.gr


Μια περίεργη υπόθεση που εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τις επιλογές των στελεχών της, «έσκασε» πριν λίγες μέρες και κάνει τον γύρο της τραπεζικής αγοράς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο προσελήφθη αμέσως μετά την εγκατάσταση του Χρήστου Μεγάλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, απομακρύνθηκε εξαναγκαζόμενος σε παραίτηση ξαφνικά για λόγους που έχουν σχέση με την πολιτική χορηγήσεων που ακολουθούσε.

Η υπόθεση αφορά τον A.Γ. senior director group credit SB & retail credit της Τράπεζας Πειραιώς, υπεύθυνο των πιστοδοτήσεων, ο οποίος είχε προσληφθεί τον 2017 από την διοίκηση Μεγάλου προκειμένου να φέρει «νέο αέρα» στον Όμιλο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω κύριος, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στο Τορόντο του Καναδά, κυκλοφορούσε στην Τράπεζα και διατεινόταν ότι προσεκλήθη από τον κ. Μεγάλου ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Αρχικά ανέλαβε θέση στον κλάδο πιστοδοτήσεων της Τράπεζας και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχοντας περγαμηνές αυξημένων πιστοδοτήσεων, επιβραβεύθηκε από την διοίκηση της Πειραιώς και το 2021 ανέλαβε επικεφαλής του τομέα.

Πριν από λίγες μέρες ο Α.Γ. καθώς και ο αναπληρωτής του απομακρύνθηκαν από την Τράπεζα για λόγους που σχετίζονται με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με στελέχη μιας μεγάλης τράπεζας, για τις οποίες εγείρονται πολλά ερωτήματα και από τις οποίες η Πειραιώς φαίνεται ότι ζημιώθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τι συνέβαινε, είχε δημιουργηθεί ολόκληρος μηχανισμός που μέσω νομιμοφανών διαδικασιών εξασφάλιζε σημαντικά οφέλη: Ειδικότερα τα δύο στελέχη φέρονται μέσω τρίτου προσώπου να προσέγγιζαν υπερήλικες χωρίς σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και τους παρότρυναν να λάβουν καταναλωτικά δάνεια μέχρι 40.000 ευρώ από τα οποία θα ήταν κερδισμένες και οι δύο πλευρές.

Η «συμφωνία» ήταν η εξής: Ο υπερήλικας θα αιτείτο ένα δάνειο για παράδειγμα 40.000 ευρώ. Τα δύο στελέχη φρόντιζαν για την έγκριση του δανείου, όμως μετά την εκταμίευσή του ο υπερήλικας έπρεπε να δώσει τα μισά λεφτά στον μεσάζοντα. Από την πλευρά του ο δανειοδοτούμενος είχε εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποπλήρωνε το δάνειο παρά μόνο για μερικούς μήνες και στη συνέχεια θα δήλωνε αδυναμία.

Η υπόθεση έγινε αντιληπτή όταν το φαινόμενο είχε πάρει διαστάσεις και ήδη υπήρχαν πολλά δάνεια με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ακολουθούσαν την ίδια πορεία. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η τράπεζα, προκειμένου να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα, επέλεξε να εξωθήσει σε παραίτηση τα στελέχη και για τους λόγους αυτούς δεν έχει προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες εναντίον των εμπλεκομένων πρώην υπαλλήλων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates