Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ !!!

 Όπως ανακοινώθηκε στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη

Η παρατεταμένη και συνεχή υποβάθμιση της Εύβοιας από τις Τράπεζες, σε κοινωνικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο συνεχίζεται. Τρία επιπλέον υποκαταστήματα τραπεζών κλείνουν στην Εύβοια μεγεθύνοντας έτσι την υπάρχουσα ήδη συρρίκνωση της στον τραπεζικό τομέα.

Όπως ανακοινώθηκε στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας θα κλείσουν τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς σε Μαντούδι και Λίμνη, γεγονός που θα αναγκάσει κατοίκους, επαγγελματικές και επισκέπτες να ταξιδεύουν κυριολεκτικά για μια και μόνο τραπεζική συναλλαγή. Ιδιαίτερα αυτούς για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής, αλλά λόγω ηλικίας και η πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Δεδομένων, μάλιστα και των συνθηκών που επιβάλλουν την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων υγιεινής για την προστασία από την πανδημία, ο συνωστισμός στα λιγοστά εναπομένοντα υποκαταστήματα, θα επιφέρει προφανώς, έντονη δυσλειτουργία και βέβαια αφάνταστη ταλαιπωρία στους πολίτες.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας κατόπιν των ανωτέρω διαφαινόμενων εξελίξεων, εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του προς τα ανωτέρω τραπεζικά ιδρύματα, αναφέροντας ότι :

Ο αντίκτυπος στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Εύβοια από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό, αφού με μαθηματική ακρίβεια έπονται : Κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής και της ζωής των κατοίκων της και κυρίως των συνταξιούχων. Καίριο πλήγμα – σχεδόν ταφόπλακα – στην τοπική επιχειρηματικότητα, ιδίως στον τουριστικό και στον αγροδιατροφικό τομέα, ένα πλήγμα που θα τοποθετήσει την τοπική και όχι μόνο οικονομία σε περίοπτη θέση επερχόμενης κατάρρευσης.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας διερωτάται : H οικονομική ανάπτυξη, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ζωής αλλά και η προστασία από την απομόνωση της ελληνικής επαρχίας, δεν αφορά τον Τραπεζικό Τομέα ;

Το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αναθεώρηση των αποφάσεων για την κατάργηση των εν λόγω υποκαταστημάτων. Ζητά την διατήρηση ενός αξιοπρεπούς τουλάχιστον, επιπέδου διαβίωσης και περιβάλλοντος δραστηριότητας του επιχειρείν στην περιοχή Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates