.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ «ΕΠΩΝΥΜΑ» ΣΦΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ» Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΡΠΑΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Σηκώνει αυλαία ο νέος Πτωχευτικός με ηχηρά «σφυριά» για επωνύμους


Η πρεμιέρα, σήμερα 1η Ιουνίου, του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που φέρνει ανατροπές τόσο για την πρώτη κατοικία, όσο και για τις επιχειρήσεις, γίνεται με πολλά «φρέσκα» ή επαναληπτικά, αλλά σίγουρα ηχηρά σφυριά που αφορούν (και) επώνυμους.

Η κατάσταση πλέον αλλάζει, όχι μόνο με το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών που ουσιαστικά εδώ και έναν χρόνο είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας, αλλά και με τους νέους κανόνες που περιορίζουν τις επιλογές για τους οφειλέτες, – πλην όσων κατατάσσονται σε ευάλωτες ομάδες-, στο «δίλημμα» βιώσιμη ρύθμιση ή ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό το καινούργιο καθεστώς συνοδεύεται από τη σκλήρυνση της στάσης των τραπεζών και των servicers ιδιαίτερα για περιπτώσεις στρατηγικά κακοπληρωτών ή όσων θεωρείται ότι ανήκουν στην κατηγορία των «εχόντων».

Το στίγμα δίνουν ήδη ορισμένα παραδείγματα, όπως του Μιχάλη Γουλανδρή, που, όπως αποκάλυψε το newmoney, ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τα διαμερίσματα- φιλέτα στην Β. Γεωργίου, στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων, επαναπροσδιορίστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τις 16 Ιουνίου.

Έτσι, μετά τη βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο, που άλλαξε χέρια έναντι 1,91 εκατ. ευρώ, αναμένεται αντίστοιχη «καταιγίδα» για αρκετά γνωστά ονόματα της μόδας, της επιχειρηματικότητας και της κοσμικής ζωής. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχουν ανέβει από πολυτελή ακίνητα, μέχρι εκπαιδευτήρια, θαλαμηγοί και…κινηματογράφοι.

Η «καταιγίδα» για τον «Mr. Raxevsky»

Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα γνωστά ονόματα που βρίσκεται αντιμέτωπο με «σφυροκόπημα» είναι ο Γιώργος Μουρτζούχος, συνιδρυτής της φημισμένης κάποτε και πτωχευμένης σήμερα εταιρείας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky, καθώς και ο γιος του Αχιλλέας.

Στις 21 Μαΐου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για ακίνητό τους στο Καστρί με τιμή πρώτης προσφοράς, κατόπιν ανακοπής που έγινε μερικώς δεκτή από το δικαστήριο, 900.000 ευρώ.

Για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου ετοιμάζονται να βρουν στο σφυρί τέσσερα οικόπεδά τους στην Πάτρα, στη θέση «Προφήτης Ηλίας» (Γηροκομείο) ή «Αρόη» 2.051,57τ.μ., με τιμή πρώτης προφοράς 368.000 ευρώ, 222,32 τ.μ. με τιμή 30.000 ευρώ, 1695 τ.μ. με τιμή 306.000 ευρώ και 563 τ.μ. με τιμή 76.000 ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas.

Το πιο «βαρύ» σφυρί ωστόσο αναμένεται να χτυπήσει στις 13 Ιανουαρίου 2022 και αφορά τη βίλα του Γ. Μουρτζούχου στην Εκάλη.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επί του οποίου έχει αναγερθεί διώροφη οικοδομή με υπόγειο και δώμα. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 267,45 τ.μ, το ισόγειο 234,84 τ.μ. και αποτελείται από είσοδο, χωλλ, σαλόνι, χώρο τζακιού, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο φαγητού, κ.α., ο πρώτος όροφος έχει επιφάνεια 161,27 τ.μ. και αποτελείται από τρεις κοιτώνες, χωλλ, και δύο λουτρά ενώ το δώμα είναι 20,63 τ.μ. Όλοι οι όροφοι της οικοδομής αποτελούν μια ενιαία λειτουργικά κατοικία και επικοινωνούν μεταξύ τους με αναβατήρα και με εσωτερική σκάλα.Σύμφωνα με την εκτίμηση του δικαστικού επιμελητή, «η μονοκατοικία είναι πλήρως αποπερατωμένη και κατοικήσιμη και κρίνεται σε πολύ καλή κατάσταση», ενώ το οικόπεδο «φέρει περίφραξη από μαντρότοιχο και σιδερένια κεντρική εξώπορτα» και «ο περιβάλλων χώρος, είναι διαμορφωμένος, με βλάστηση και θάμνους».Το ακίνητο ανήκει στον Γ. Μουρτζούχο από τον Φεβρουάριο του 2006. Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Intrum Hellas για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 985.000 ευρώ.

Το ακίνητο βαρύνεται με περισσότερες από 12 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις υπέρ τραπεζών και δημόσιων υπηρεσιών.

Η «επαναληπτική» για την Kathy Heyndels

Στις 21 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει ξανά το σφυρί για άλλο ένα μεγάλο όνομα της μόδας, τον οίκο Kathy Heyndels. Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 19 Μαΐου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε για οφειλή ύψους 100.000 ευρώ, ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal και η πρώτη τιμή προσφοράς έχει οριστεί στα 1,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο εκτάσεως 106,20 τ.μ. και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα επί της οδού Aθηναΐδος, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι ένα διατηρητέο τριώροφο ακίνητο που αποκτήθηκε από την εταιρία το 2001, ενώ έναν χρόνο μετά έγινε ριζική ανακαίνισή του. Για αυτό και στην έκθεση του πλειστηριασμού χαρακτηρίζεται «σε αρκετά καλή κατάσταση με υψηλό επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών και υποδομών». Όπως αναφέρεται «η κατασκευή και αρχιτεκτονική του κτιρίου, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά καθώς και τα διακοσμητικά στοιχεία είναι τυπική των οικοδομών της εποχής και πιθανώς ολοκληρώθηκε το 1ο τέταρτο του 20ου αιώνα». Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 62,00 τ.μ., ισόγειο 94,25 τ.μ., ημιώροφο 53,20 τ.μ., πρώτο όροφο 94,25 τ.μ. και δεύτερο όροφο 94,25 τ.μ.
Στα βάρη του περιλαμβάνονται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Eμπορικής Tράπεζας, από το 2008, για ποσό 2,2 εκατ. ευρώ και άλλη μια προσημείωση για 75.000 ευρώ υπέρ της FBB το 2010.

Το «κτήμα Λαϊνόπουλου» στον Ωρωπό

Άλλο ένα «βαρύ όνομα» επιστρέφει στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αρκετά χρόνια μετά την οριστική «πτώση». Πρόκειται για την εταιρεία Λαϊνόπουλος που μεσουράνησε επί δεκαετίες στην αγορά αυτοκινήτου, μέχρι που «συγκρούστηκε μετωπικά» με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά, σύμφωνα με αρκετούς, και με τα αποτελέσματα ατυχών επιχειρηματικών επιλογών. Το σφυρί που έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2021, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas αφορά ένα αγρόκτημα συνολικής έκτασης 21,54 στρεμμάτων που προήλθε από τη συνένωση πέντε μικρότερων. Βρίσκεται στο Πολυδένδρι του Δήμου Ωρωπού και στις θέσεις ‘’Σουλουνάρεζι’’, ‘’Πέλκεζι’’, ‘’Βγιεστία’’, ‘’Βγιεστία ή Δρομοσιά’’ και ‘’Βγιεστία’’, εκτός σχεδίου πόλεως. Το αγρόκτημα αγοράστηκε από την εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2001 και η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό οφειλής 100.000 ευρώ (μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «το ενιαίο αγροτεμάχιο έχει είσοδο στο βόρειο και στο νότιο τμήμα του διαμέσου αγροτικού δρόμου προς Πολυδένδρι και προς τη Νέα Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, επί αυτού δεν υφίσταται κάποιο κτίσμα, παρά μόνον διάσπαρτα διάφορα δένδρα, ελιές και αλλά φυτά και βλάστηση. Περιμετρικά φέρει περίφραξη από σιδερένιους πασσάλους και συρματόπλεγμα».

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 280.000 ευρώ, ενώ στα βάρη περιλαμβάνονται τρεις προσημειώσεις που τράπηκαν σε υποθήκες και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις.

Από σήμερα ξεκινούν οι βίλες της Μυκόνου

Από σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί με το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Νόμου και στο «Νησί των Ανέμων».

Την αρχή θα κάνει η ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρείας Chansus Investments Limited στο Πυργί, που βγαίνει για 3η φορά στο σφυρί και με μειωμένη τιμή.

Πρόκειται για αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 6.810 τ.μ. εντός του οποίου έχει χτιστεί διώροφο συγκρότημα κατοικιών με συνολική επιφάνεια των υπέργειων κυρίων κτισμάτων περίπου 334,49 τ.μ. και των υπογείων 260,29 τ.μ. Υπάρχει ακόμη και μικρή εκκλησία (18,74 τ.μ).

Ο περιβάλλων χώρος, σύμφωνα με την έκθεση, περιλαμβάνει πέργκολες, BBQ, πισίνα και γήπεδο αντισφαίρισης. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι πλέον η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,64 εκατ. ευρώ.

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια η ιδιοκτησία του πάλαι ποτέ κραταιού επιχειρηματία της αγοράς αυτοκινήτου Σπύρου Παζαρόπουλου που βγαίνει στο σφυρί στις 25 Ιουνίου με επισπεύδουσα την Polis Dania Designated Activity Company. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών που αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο εκτάσεως 4.237,80 τ.μ. ενώ διαθέτει και πισίνα.Την επόμενη μέρα, στις 26 Ιουνίου, έρχεται η σειρά για το συγκρότημα κατοικιών της εταιρείας Παρασάγγας Α.Ε., στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη, με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για δύο αγροτεμάχια 4,1 και 4 στρεμμάτων εντός των οποίων έχουν χτιστεί τρεις κατοικίες, με πισίνες και πολλές ακόμη συνοδευτικές υποδομές.

Σε βάρος της οφειλέτιδας εταιρείας υπάρχουν τρεις προσημειώσεις για 24 εκατ., 6,5 εκατ. και 6,43 εκατ. υπέρ της Marfin Bank από την περίοδο 2006-2011, οι οποίες ετράπησαν σε υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούλιο του 2020.

Κατόπιν ανακοπής που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου οι τιμές πρώτης προσφοράς ορίστηκαν για το αγροτεμάχιο σε 5,45 εκατ. ευρώ, για την πρώτη κατοικία σε 1,73 εκατ. ευρώ, για τη δεύτερη σε 1,82 εκατ. ευρώ και για την τρίτη σε 2 εκατ. ευρώ.

Στις «φρέσκιες» περιπτώσεις της Μυκόνου περιλαμβάνεται ο πλειστηριασμός, για τις 16 Δεκεμβρίου για ακίνητο της εταιρείας Καγιε Μαρ Κτηματική-Εμπορική στη θέση Κανάλια. Οφειλέτης είναι η λιβεριανή Coast Services Ltd, ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 800.000 δολάρια (679.694 ευρώ) «με ρητή επιφύλαξη για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού της προσημείωσης υποθήκης (2.934.702,86 ευρώ)».Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για δύο κάθετες ιδιοκτησίες που είναι λειτουργικά ενωμένες και αποτελούν μια ενιαία κατοικία με συνολικό εμβαδό 589,80 τ.μ. ,40,30 τ.μ. γκαράζ, πισίνα κ.α.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,64 εκατ. ευρώ.Τα Εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου με τα φωτοβολταϊκά και η Ζηρίδη

Στην τωρινή φουρνιά των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται και τα Εκπαιδευτήρια Βασιλική Καργάκου στο Διόνυσο. Το σφυρί είχε προγραμματιστεί να χτυπήσει αρχικά για τις 3 Σεπτεμβρίου 2020, αλλά λόγω πανδημίας ανεστάλη και τώρα ετοιμάζεται για τις 17 Ιούνιου. Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,84 εκατ. ευρώ. Αφορά την πλήρη κυριότητα ενός γηπέδου, συνολικής εκτάσεως 9.457,84 τ.μ., (το οποίο προήλθε από την συνένωση δύο επιμέρους τμημάτων, εκτάσεως 8.431,24 τ.μ και 1.026,603 τ.μ.) μαζί με τα κτίρια, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δροσιάς- Σταμάτας.

Εντός του οικοπέδου υφίσταται συγκρότημα εκπαιδευτηρίου, αποτελούμενο από δύο διώροφα κτίρια εκπαίδευσης με υπόγειο (κτίριο Δημοτικού και κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου), ισόγειο κτίριο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ισόγειο κτίριο διοίκησης. Υπάρχουν και ορισμένα άλλα βοηθητικά, πρόχειρα κτίσματα (π.χ. οικίσκος φύλακα, υπόστεγα κλπ.).

Στην έκθεση γίνεται μνεία ότι υπάρχει 25ετής μίσθωση για τις στέγες των κτισμάτων συνολικής επιφάνειας 1.912,05 τ.μ., «για την λειτουργία σταθμού παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, με την χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανεμογεννητριών και οποιουδήποτε άλλου συστήματος παραγωγής, πώλησης και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας». Πάντως, στον μακρύ κατάλογο των βαρών περιλαμβάνονται περί τις 23 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις.

Από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης «προέρχεται» η περιπέτεια και της Κατερίνας Ζηρίδη. Eίναι το κεντρικό πρόσωπο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ανάπτυξη των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Nέα Γενιά Zηρίδη», που διένυαν την ένατη δεκαετία τους όταν πέρυσι το καλοκαίρι έβαλαν λουκέτο κάτω από το βάρος των υπέρογκων χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο. Τίποτα πλέον δεν θύμιζε τα λαμπερά εγκαίνια του φαραωνικού κατά πολλούς συγκροτήματος στα Σπάτα, σε έκταση 80 στρ. που έγιναν το 2002.

Η περιπέτεια όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2020 «φιλοξενείται» στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η κατοικία της Κατερίνας Ζηρίδη στην Κηφισιά, «φορτωμένη» και αυτή με αρκετές προσημειώσεις και κατασχέσεις.

Πρόκειται για μια διώροφη μεζονέτα 412 τ.μ. που θα βγει για μια ακόμη φορά στο σφυρί στις 21 Ιουλίου,με τιμή πρώτης προσφοράς στις 590.000 ευρώ και με επισπεύδουσα, πλέον, την Cepal Hellas.

Ο κινηματογράφος Novacinema Odeon Γλυφάδα

Την ποικιλία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εμπλουτίζει η παρουσία μέχρι και κινηματογράφου. Πρόκειται για το γνωστό χειμερινό και θερινό σινεμά της Γλυφάδας Novacinema Odeon.Χαρακτηρίζεται ως ειδικό κτίριο με χρήση «κινηματοθέατρο» αρχικής κατασκευής 1994, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 730,25 τ.μ. Ο κινηματογράφος αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα, Α’ όροφο και Β΄ όροφο. Το υπόγειο έχει συνολική επιφάνεια 698,61 τ.μ. Αποτελείται από μία αίθουσα με κοινόχρηστους χώρους επιφανείας 161,22 τ.μ, χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους (αποθήκες μηχανοστάσιο). Το ισόγειο έχει επιφάνεια 340,51 τ.μ. ενώ έχουν κλειστεί οι ημιϋπαίθριοι χώροι 63,10 τ.μ.,διαμορφώνοντας την συνολική επιφάνεια στα 403,61 τ.μ.

Διαθέτει μια αίθουσα δυναμικότητας 296 θέσεων ενώ στην ταράτσα υπάρχει θερινός κινηματογράφος περίπου 450 θέσεων.

Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16 Ιουνίου, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς 1.112.608 ευρώ.

Η θαλαμηγός Proton στη μαρίνα Φλοίσβου

Μία από τις πολλές ιδιαίτερες περιπτώσεις των πλειστηριασμών είναι αυτή για τη θαλαμηγό “Proton” της Άρτεμις Ναυτιλιακή. Το εν λόγω σκάφος αναψυχής των 38,1 μέτρων, είναι κατασκευής του 1992, διαθέτει 6 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα. Όπως φαίνεται όμως από την έκθεση εκτίμησης, τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στην τύχη του.

«Η γάστρα του πλοίου είναι παραμελημένη και η βαφή έχει σημάδια φθοράς. Το σκάφος δεν έχει υποβληθεί πρόσφατα σε καμία εργασία συντήρησης της βαφής του. Τα εξωτερικά καταστρώματα είναι καλυμμένα με ξύλινη επένδυση (teak deck) και έχουν υποστεί έντονες και εκτεταμένες φθορές. Οι εργάτες της άγκυρας, οι δέστρες, η κουπαστή κλπ βρίσκονται σε γενικά μέτρια κατάσταση και οξειδωμένοι. Εσωτερικά, το πλοίο παρουσιάζει διάχυτη την εικόνα εγκατάλειψης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το “Proton’ είναι ελλιμενισμένο στη μαρίνα Φλοίσβου, η διαχειρίστρια της οποίας Lamda Flisvos Marina είναι και η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο :

  1. Αυτο θα πει δικαιοσυνη ?? τα παιρνουν τσαμπα σε εμπορικη τιμη και μετα τα πουλανε σε αντικειμενικη αξια ..και τελικα θα χρωστας και τα ρεστα !!! απατεωνες τραπεζιτες και κυβερνητες συναυτουργοι στο εργο τους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates