Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΩΣ 210€/ΜΗΝΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ !!!

ΣΚΑΣΤΕ ΜΑΣ(ΞΑΝΑ) ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Βρείτε τα με τους δανειστές(αν θα σας τα σκάσουμε) λένε από την κυβέρνηση !!!
Εν ολίγοις καμιά σιγουριά δεν υπάρχει για πάγωμα πλειστηριασμών όπως πολυδιαφημίζεται από τα ΜΜΕ !!!
Διαβάστε τι αποκαλύπτει το mononews.gr


Με δύο προτάσεις σε ότι αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό προσήλθαν χθες στον διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών οι τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, με αντικείμενο τη λειτουργικότητα της πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στο πλαίσιο των 15.000 αιτήσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, οι τράπεζες πρότειναν:

– Nα δοθεί παράταση στο διάστημα που αυτές έχουν δικαίωμα να απαντήσουν στα αιτήματα.

Ένα σημαντικό πλήθος αιτήσεων αναμένεται να έχει κατατεθεί ως το τέλος του μήνα . Υπ’ αυτήν την έννοια και με δεδομένο πως οι τράπεζες πρέπει να δώσουν απαντήσεις εντός διμήνου, η εκτίμηση είναι πως ο Αύγουστος, μήνας αδειών δεν θα επιτρέψει να δοθούν εγκαίρως οι απαντήσεις από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Έτσι σε πρώτη φάση τα πιστωτικά ιδρύματα ζήτησαν οι απαντήσεις τους να μπορούν να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου ιδιαίτερα σε υποθέσεις που περιλαμβάνουν περικοπές και κουρέματα ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη επεξεργασία.

Το Υπουργείο επιφυλάχθηκε να απαντήσει με δεδομένο πως πάγια τακτική αποτελεί να μην δίδονται εκ των προτέρων παρατάσεις.

Μάλιστα σημείωσε πως οι τράπεζες θα πρέπει να δώσουν όσες περισσότερες απαντήσεις μπορούν και στη συνέχεια τα αιτήματα για παράταση θα εξεταστούν.

– Η δεύτερη πρόταση με την οποία οι τράπεζες προσήλθαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι να παίρνουν αυτές την επιδότηση που θα εδίδετο για τους πιο αδύναμους δανειολήπτες από τον υπό ίδρυση Οργανισμό του Δημοσίου για όσο διάστημα εκκρεμεί η σύστασή του.

Πιο συγκεκριμένα οι τράπεζες ζήτησαν το ποσό της επιδότησης μέχρι 210 ευρώ ανά μήνα ανά δανειολήπτη, προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν πλειστηριασμούς στους οφειλέτες που μπορούν να επιδοτηθούν.

Η θέση του Υπουργείου και εδώ είναι ξεκάθαρη. Οι τράπεζες οφείλουν να θέσουν το θέμα αυτό στους θεσμούς διότι είναι πιθανόν οι τελευταίοι να αρνηθούν μια παρόμοια θέση του οικονομικού επιτελείου.

Εν τω μεταξύ το θέμα της σύστασης του Οργανισμού που θα αναλάβει να αποχτήσει και να μισθώσει στους πιο αδύναμους δανειολήπτες τα σπίτια τους τελεί υπό καθυστέρηση και η εκτίμηση είναι πως δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις επ’ αυτού- κυρίως επί της σχετικής μελέτης – πριν το τέλος του θέρους.

Ωστόσο είναι προφανές και πως οι πλειστηριασμοί ακολουθούν ρυθμούς βραδύτατους και καθώς πλησιάζει η διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων εκτιμάται πως τα θέματα γύρω από αυτούς θα επανεξεταστούν το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates