Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ !!! ΕΝΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ !!!

 Με την κρίση του 2008 παρομοιάζουν οι περιπτερούχοι την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε και οδηγεί σε δυσμενή θέση περίπου το 50% των περιπτέρων. Μετά το 2010 έκλεισαν τα μισά περίπτερα, ενώ σήμερα σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων, το 50% μπορούν να χαρακτηριστούν "ανοιχτά - κλειστά”, δηλαδή λειτουργούν αλλά έχουν πολύ χαμηλές εισπράξεις. Από τα 11.000 περίπτερα που υπήρχαν πριν 10 χρόνια, σήμερα λειτουργούν περίπου 5.500-5.700.

Αν και κατά τη διάρκεια του lockdown πολλά περίπτερα έμειναν ανοιχτά, ο τζίρος μειώθηκε κατακόρυφα καθώς η κίνηση ειδικά στις πιο τουριστικές περιοχές ήταν σχεδόν μηδενική. Το ίδιο ισχύει και για τους περιπτερούχους που βρίσκονται σε περιοχές με έντονη δραστηριότητα σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ που επίσης είδαν τον κόσμο να εξαφανίζεται και τα έσοδα να βυθίζονται.

Θ. Μάλλιος: Τα κέντρα των πόλεων δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων, Θεόδωρος Μάλλιος, μίλησε στο Capital.gr και περιέγραψε την κατάσταση: "Τα κέντρα των πόλεων έπαθαν μεγάλο στραπάτσο”, σημείωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως οι βασικοί παράμετροι ήταν ο τουρισμός, η μειωμένη κίνηση στην αγορά και η τηλεργασία.

Όπως τόνισε ο κ. Μάλλιος, "πολλές υπηρεσίες και χώροι εργασίας είναι στο κέντρο με αποτέλεσμα η τηλεργασία να έκοψε και αυτή την κίνηση για τα περίπτερα. Το κέντρο δεν είχε επισκεψιμότητα λόγω των κλειστών καταστημάτων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.”

Παράγοντας που επίσης επηρεάζει τον τζίρο των περιπτέρων είναι και η επέκταση των καταστημάτων μικρής λιανικής που είναι και σε πλατφόρμες ντελίβερι.

"Μεγάλο πλήγμα δέχτηκαν και τα περίπτερα στους μεγάλους δρόμους όπως η Μεσογείων στην Αθήνα γιατί αυτά δεν έχουν γειτονιά, ζουν από τα αυτοκίνητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δουλεύουν περίπου με το 20% του κανονικού τζίρου τους”, πρόσθεσε ο κ. Μάλλιος.

"Τα περίπτερα είναι στο όριο και γενικά είμαστε απαισιόδοξοι σχετικά με τον τουρισμό που αναμένει η χώρα το επόμενο διάστημα”, ανέφερε και συμπλήρωσε πως "για μας είναι δραματική η κατάσταση γιατί δεν πηγαίνουμε ούτε μπρος ούτε πίσω. Θα θέλαμε να συνεχιστεί η ένταξή μας στις πληττόμενες επιχειρήσεις γιατί ο τζίρος μας δεν πρόκειται να επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα”.

Τι πληρώνει ένα περίπτερο;

Το ύψος του μισθώματος κυμαίνεται από τα 200 ευρώ έως και τα 5.000 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον ιδιοκτήτη και τον τζίρο της επιχείρησης. Τα περίπτερα εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις που δικαιούνται "κούρεμα” ενοικίου 40% και μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ για τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates