Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021

ΤΟ ΥΠΕΝ ΑΝΑΒΕΙ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ !!!

 Περιορίζει την χρήση ορυκτών η βιομηχανία καίγοντας υπολείμματα απορριμμάτων 

Την αξιοποίηση υλικών για καύση δευτερογενών καυσίμων με νέους όρους, δίνει στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, η πρόσφατη τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την μονάδα της στο Βόλο.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρέχει την δυνατότητα της χρήσης από την τσιμεντοβιομηχανία και νέου τύπου εναλλακτικών πρώτων υλών (SRF/RDF) για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών και επιπλέον, την παραλαβή και αποθήκευση συσκευασμένου σε δέματα εναλλακτικού καυσίμου με containers. Στα υλικά αυτά περιλαμβάνονται τα απόβλητα από βιομηχανία αλουμινίου, λιπασμάτων, από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από εργοστάσια παραγωγής σιδήρου και χάλυβα, από ασβέστη, από ανακύκλωση γυαλιού κ.α.

Τα επεξεργασμένα αυτά υπολείμματα από Κέντρα Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών (SRF) και από βιομηχανίες περιορίζουν τη χρήση ορυκτών, μη ανανεώσιμων, καυσίμων.

Την άδεια για ενεργειακή αξιοποίηση των συγκεκριμένων υλικών έχει λάβει η ΑΓΕΤ από το 2014 εν μέσω έντονων κινητοποιήσεων των κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις επιπτώσεις των εκλυόμενων ρύπων της μονάδας στην ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates