.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ !!! ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

 Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά την απόφαση της διοίκησης της Alpha Bank να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία, καθώς το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερο σημαντικό σε σχέση με τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τις οικονομικές σχέσεις με την Αλβανία.

Τα προηγούμενα 24ωρα, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessDaily, έγιναν επαφές με τη διοίκηση της Alpha Bank για το θέμα τόσο από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, όσο και από τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Σε αυτές τις συζητήσεις, υπογραμμίστηκε από κυβερνητικής πλευράς ο σημαντικός ρόλος της θυγατρικής της Alpha Bank στην Αλβανία, καθώς πρόκειται για την τελευταία ελληνική τράπεζα με παρουσία στη γειτονική χώρα, μετά την αποεπένδυση στην οποία προχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια οι ελληνικές τράπεζες.

Κατά πληροφορίες, στην έξοδο της Alpha Bank από την αγορά της Αλβανίας έχουν αντιδράσει και ελληνικές εταιρείες με σημαντική οικονομική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα.

Πάντως, πριν από λίγο τα στελέχη της Alpha Bank παρουσίασαν ως ειλημμένη απόφαση της διοίκησης την πώληση της θυγατρικής στην Αλβανία, όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με διατήρηση των δραστηριοτήτων στη Ρουμανία και την Κύπρο, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των διεθνών δραστηριοτήτων.


Όπως εξήγησαν, οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται με κριτήριο την οικονομική αποδοτικότητα των επί μέρους δραστηριοτήτων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι δραστηριότητες στη Ρουμανία έχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης με υψηλά περιθώρια κερδοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2020 ότι ολοκλήρωσε τις διαδικασίες εσωτερικού μετασχηματισμού των θυγατρικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να υλοποιείται προ διετίας και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάδειξη αξίας στον όμιλο.

Ειδικότερα, η Alpha Bank ενοποίησε κάτω από μια 100% θυγατρική holding εταιρεία τις διεθνείς εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα τις Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus και Alpha Bank Albania.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών στην Αλβανία ανήλθε την 31.12.2020 σε 23,452 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε κέρδη 1,246 εκατ. ευρώ, ενώ ο αριθμός προσωπικού σε 416 άτομα.

ΠΗΓΗ

businessdaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates