.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100.000.000€ ΣΤΗΝ GOOGLE !!!

 Πρόστιμο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε την Πέμπτη η Ιταλία στον ιντερνετικό γίγαντα της Google για κατάχρηση ηγετικής θέσης στην αγορά.

Η αμερικανική εταιρία κατηγορείται ότι απέκλεισε την εφαρμογή για smartphone της ανταγωνίστριας Enel X που προσφέρει τη δυνατότητα ανεύρεσης σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για έρευνα που άρχισε τον Μάιο του 2019 από τις ιταλικές κανονιστικές αρχές για αποκλεισμό της εφαρμογής της ιταλικής εταιρίας από το σύστημα Android Auto μέσω του Google Play για έξυπνα κινητά τηλέφωνα.

Το πρόστιμο των 102,08 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε από την ιταλική επιτροπή ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι «στην Ιταλία περί τα τρία τέταρτα των smartphone χρησιμοποιούν εφαρμογές Android», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής.

Η υπόθεση αφορά στην εφαρμογή JuicePass της ιταλικής εταιρίας ενέργειας Enel, η οποία «προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών που προορίζονται για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων, από την αναζήτηση σταθμών φόρτισης έως και την κράτηση για φόρτιση κάπου».

Τονίζεται ακόμη ότι ο αποκλεισμός έχει διαρκέσει ήδη πάνω από δύο έτη, ενώ η ιταλική αρχή υποχρεώνει την Google να προσφέρει την εφαρμογή όχι μόνο της Enel αλλά και άλλων εταιριών, καθώς η ανάπτυξή τους είναι κρίσιμη σε μια περίοδο που μεγαλώνει η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πρέπει οι εταιρίες να έχουν ίσους όρους ανταγωνισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates