Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ: 100.000 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

 


Σημάδια κινητικότητας εμφάνισε η λιανική αγορά ρεύματος και το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τους ιδιώτες προμηθευτές να ενισχύουν περαιτέρω τον αριθμό των μετρητών χαμηλής τάσης (δηλαδή νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων) που προμηθεύουν με ρεύμα στο διασυνδεδεμένο σύστημα.

Έτσι, οι πρώτοι τρεις μήνες του τρέχοντος έτους «έκλεισαν» με τους ιδιώτες παρόχους στο σύνολό τους να έχουν αυξήσει το πελατολόγιό τους κατά 100.000 καταναλωτές περίπου, συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και αφαιρώντας τους μετρητές που εκπροσωπούνται από τους Προμηθευτές Καθολικής Υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας. Ως αποτέλεσμα, βρίσκονται μία ανάσα από τους 1,5 εκατ. μετρητές στο διασυνδεδεμένο σύστημα, αγγίζοντας τα 1,46 εκατ. περίπου.

Όπως είναι φυσικό, η αύξηση του πελατολογίου των ιδιωτών παρόχων «μεταφράζεται» σε αντίστοιχο περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση. Έτσι, αφαιρώντας τους καταναλωτές που εκπροσωπεί η εταιρεία ως Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας, στο πρώτο τρίμηνο του 2021 τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις που προμηθεύει ρεύμα βρέθηκαν κοντά στα 5 εκατ., καθώς άγγιξαν τα 5,04 εκατ. περίπου, σε σύνολο 6,79 εκατομμυρίων ενεργών μετρητών. 

Όπως επισημαίνεται ο μηνιαίος αριθμός «φυγής» περίπου 35.000 καταναλωτών από τη ΔΕΗ, που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, κινείται στους ρυθμούς με τους οποίους έχει περίπου παγιωθεί ότι «ανοίγει» η εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα ανακοπεί αυτή η τάση, με δεδομένο ότι οι ιδιώτες πάροχοι έχουν ενεργοποιήσει τις ρήτρες αναπροσαρμογής στα τιμολόγιά τους, λόγω των υψηλών τιμών που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα στις χονδρεμπορικές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε «επιθετικές» εμπορικές κινήσεις, βελτιώνοντας αισθητά το εταιρικό προφίλ της...


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

insider.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates