.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ WIRECARD !!!

ΕΝΩ ΓΙΑ 9 ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ WIRECARD ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:
Το επίσημο πρόγραμμα της Ανγκελα Μέρκελ δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα για σήμερα Παρασκευή, 23 Απριλίου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η ίδια επέλεξε να περάσει ένα ξέγνοιαστο τριήμερο ξεκούρασης.

Από τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας), η καγκελάριος της Γερμανίας καταθέτει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής η οποία εξετάζει την πολύκροτη υπόθεση της Wirecard. Η παρουσία της εκεί αποτελεί, αναμφίβολα, την κορύφωση της εξεταστικής διαδικασίας και τα μέλη της επιτροπής, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Γερμανία, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δική της εκδοχή και την απάντηση που θα δώσει στις «ενδείξεις» που υπάρχουν ότι γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτε.

Η εξέταση της Μέρκελ έρχεται μετά τη χθεσινή 9ωρη κατάθεση του εταίρου της στην κυβέρνηση, του Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών. Σημειώνεται ότι ο Όλαφ Σολτς – για τον οποίο οι υποψίες είναι πολύ πιο σοβαρές – αρνήθηκε κάθε πολιτική ευθύνη και «έδειξε» προς την κατεύθυνση της ίδιας της εταιρείας και των ορκωτών λογιστών της EY.

Ωστόσο, αρκετά μέλη της επιτροπής δεν πείστηκαν. «Ο Σολτς φέρει την πολιτική ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος της και προερχόμενος από τους Χριστιανοδημοκράτες, Ματίας Χάουερ, για να προσθέσει ότι το υπουργείο Οικονομικών «έχει πιάσει φωτιά».

Η Enron της Γερμανίας

Το σκάνδαλο της Wirecard έχει από πολλούς χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας και έχει συγκριθεί με εκείνο της Enron στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως δε εκτιμούσαν οι Financial Times σε πρόσφατη ανάλυσή τους, «εκθέτει συνολικά την πολιτική τάξη της χώρας», καθώς φαίνεται πως εμπλέκονται παράγοντες και αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε κάνει τα πρώτα της βήματα ως πλατφόρμα συναλλαγών και πληρωμών για ιστότοπους που είχαν σχέση με στοιχήματα και πορνογραφία. Γρήγορα, όμως, η μετοχή της εξελίχθηκε σε μία από τις πιο «καυτές» στον κλάδο της τεχνολογίας και επέκτεινε τη δράση της στην Ασία – συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, στην οποία μάλιστα η Μέρκελ «διαφήμισε» την Wirecard στη διάρκεια της επίσκεψής της, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ωστόσο, μετά από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις – που είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2019 ή και ακόμη νωρίτερα – η εταιρεία υπέβαλε αίτημα χρεοκοπίας πέρυσι, αφότου επιβεβαιώθηκε μια «τρύπα» της τάξης των 1,9 δισ. ευρώ στους ισολογισμούς της. Παράλληλα, είχε χρέος ύψους 4 δισ. προς τους πιστωτές της, ενώ η συνολική ζημιά εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 22 δισ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates