Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ RESTART ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ !!!

 


Από το euro2day.gr


Λίγο πιο “άνετα” ψώνια στα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες ένδυσης προοιωνίζεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας του λιανεμπορίου για την ερχόμενη εβδομάδα ενώ οι μικροί παίκτες της αγοράς προσβλέπουν σε απελευθέρωση των μετακινήσεων ενόψει Πάσχα, ως το σήμα που θα ενεργοποιήσει το ελατήριο της ζήτησης, μετά από μία εβδομάδα χαμηλών επιδόσεων.

Αν και τα μέτρα που ήταν σε ισχύ την τελευταία εβδομάδα εν πολλοίς πριμοδοτούσαν τα μικρά καταστήματα, με εξαίρεση τις πρώτες 1-2 ημέρες που ο ενθουσιασμός για την επανεκκίνηση συνδέθηκε με καλές για την εποχή εισπράξεις, η εργάσιμη εβδομάδα έκλεισε με αρνητικό ταμείο.

Αυτό ισχύει τόσο για τα καταστήματα στις γειτονιές, όσο και για τα καταστήματα του κέντρου, όπου παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη κίνηση. Απομένει να φανεί αν ο καλός καιρός του Σαββάτου θα τροφοδοτήσει κάποια εμπορική κίνηση, όπως ανέφεραν στο Euro2day.gr επιχειρηματίες, που εξέφραζαν επίσης ελπίδες για σταδιακή τόνωση της ζήτησης όσο οι καταναλωτές θα εξοικειώνονται με τις πολύπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται στις αγορές.

Πάντως, δεδομένου ότι το 15ήμερο πριν την Ανάσταση είναι το κρίσιμο διάστημα για τα έσοδα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, λόγω των παραδοσιακών δώρων για βαφτιστήρα και συγγενείς αλλά και για τις κοινωνικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν το “Πάσχα στο χωριό”, οι επαγγελματίες περιμένουν να ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα εάν θα επιτρέπονται ή όχι τα ταξίδια από νομό σε νομό.

Σε μεγάλο βαθμό αυτό θα είναι καθοριστικό για την αγορά στο σύνολό της, καθώς η περίοδος που διανύουμε παραδοσιακά δεν συνδέεται με αξιοσημείωτη εμπορική δραστηριότητα. Ειδικά για τις εταιρείες ένδυσης, η σεζόν ανοίγει δυναμικά λίγο πριν το Πάσχα με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά είδη. Έτσι, οι επιχειρηματίες θεωρούν κρίσιμο να διευκολυνθεί η εμπορική δραστηριότητα και να τονωθεί η ψυχολογία των καταναλωτών στην τελική ευθεία για τις γιορτές.

Εξάλλου, προηγήθηκε μια εβδομάδα που τα καταστήματα λειτούργησαν με πολλούς περιορισμούς, όπως το όριο των 20 ατόμων ανά κατάστημα, πέραν των άλλων δυσκολιών που συνεπάγονται τα ραντεβού, ο περιορισμένος χρόνος τόσο μέσα στο κατάστημα όσο και από την ώρα αποστολής του sms στο 13032 αλλά και η οργάνωση και διαχείριση αυτού του μοντέλου λειτουργίας παράλληλα με την επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates