Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Η H&M ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 30 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ & ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ !!!

 Πολύ δύσκολοι καιροί για τον Σουηδικό όμιλο ένδυσης H&M. Εκτός από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Κίνα και το Βιετνάμ, όπου οι Κινέζοι και οι Βιετναμέζοι μποϋκοτάρουν τα προϊόντα του, την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίζει προβλήματα και στην Ισπανία.

Οι Σουηδοί θέλουν να κλείσουν 30 καταστήματα, -27 καταστήματα H&M και 3 Cos- και να αλλάξουν τους εργασιακούς όρους κάτι που θα επηρεάσει 1.100 εργαζόμενους της.
Ο όμιλος υποστηρίζει πως η βιομηχανία λιανικής υφίσταται επί του παρόντος μια τεράστια ψηφιακή μετατροπή. Η συνεχής ανάπτυξη του διαδικτυακού καναλιού σε βάρος των φυσικών καταστημάτων απαιτεί μια διαφορετική δομή που μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών. Η H&M υπόσχεται να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας μεταφέροντας υπαλλήλους στο εσωτερικό όπου είναι δυνατόν.

Εν τω μεταξύ, ο σουηδικός όμιλος μόδας δέχεται πυρά και στο Βιετνάμ. Οι βιετναμέζοι χρήστες του Twitter και Facebook καλούν τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν την H&M αφού η αλυσίδα ρούχων δημοσίευσε έναν αμφιλεγόμενο χάρτη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας στον ιστότοπό του. Στον χάρτη, ορισμένα νησιά στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας χρωματίστηκαν ως κινεζική επικράτεια. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο αμφιλεγόμενος χάρτης δημοσιεύτηκε για να καθησυχάσει το μποϊκοτάζ που δέχονται τα προϊόντα της στην Κίνα, εκεί, η H&M συγκρούστηκε με την κυβέρνηση επειδή αμφισβήτησε τις πρακτικές καταναγκαστικής εργασίας της μειονότητας των Ουιγούρων στη Δυτική Κίνα.

Βέβαια τη δήλωση αυτή την είχε κάνει η Η&Μ τον Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ο Σουηδικός όμιλος είχε εκφράσει ανησυχία για τις κατηγορίες περί στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας Ουιγούρων και διαβεβαίωνε ότι δεν θα ανεχθεί να σχετίζεται οποιοδήποτε κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας της με καταναγκαστική εργασία. Κινέζοι στα social media ζήτησαν το μποϊκοτάρισμα της Η&Μ, όπως και της Adidas και της Nike. H Η&Μ έσπευσε να δηλώσει ότι σέβεται τον κινεζικό λαό και η ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου εξαφανίστηκε από το site της.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η κάθετη πτώση των πωλήσεων του Σουηδικού ομίλου. Στην Ελλάδα οι πωλήσεις του το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης υποχώρησαν κατά 50% περιοριζόμενες στα 20,51 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης οι πωλήσεις του σουηδικού ομίλου στην Ελλάδα είχαν ξεπεράσει τα 42,39 εκατ. ευρώ. Η H&M διαθέτει 35 καταστήματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates