Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

ΡΟΔΟΣ: ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ "ΠΟΤΑΜΟ" ΠΛΑΣΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

 


Έναν «ποταμό» από κάλπικο χρήμα στη μορφή ευρώ, αγγλικών λιρών και αμερικανικών δολαρίων όλων των βαθμίδων θα έριχνε στην αγορά της Ρόδου ένας Έλληνας παραχαράκτης, που είχε στήσει... επαγγελματικό εργαστήριο στο σπίτι του! Μάλιστα, κατασκεύαζε και τραπεζικές κάρτες «κλώνους», με τις οποίες σκόπευε να κάνει αγορές!

Ο δράστης εντοπίστηκε τυχαία από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι περιπολούσαν το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σημείο της πόλης και τον θεώρησαν ύποπτο, όταν τον είδαν μέσα στο σταθμευμένο αυτοκίνητό του. Έτσι, τον προσήγαν στην Ασφάλεια που ανέλαβε την έρευνα και οι αστυνομικοί οι οποίοι «χτένισαν» το όχημα και την κατοικία του, έμειναν άναυδοι με αυτά που αντίκρισαν!

Στο σπίτι υπήρχε ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο παραχάραξης όπου βρέθηκαν δυο φορητοί υπολογιστές, ένας εκτυπωτής, ένας επαγγελματικός κόφτης χαρτιού, 16 μελάνια εκτύπωσης διαφόρων χρωμάτων, δυο καρτέλες με ιριδίζουσες επικαλύψεις γνησιότητας, μια συσκευή αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων με λάμπα UV, 11 στυλό αναγνώρισης πλαστών χαρτονομισμάτων, 178 ροζ και λευκές κόλλες χαρτιού Α4 με ποιότητα όμοια με του χαρτονομίσματος και άλλες εννέα κόλλες χαρτιού Α4 με ιριδίζουσα μορφή.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκε πλήθος πλαστών χαρτονομισμάτων και συγκεκριμένα δυο των 50, 195 των 10, 100 των 100 ευρώ και 50 των 1.000 δολαρίων

! Ο παραχαράκτης σκόπευε να τυπώσει πολύ περισσότερα, καθώς βρέθηκαν 64 σχέδια από χαρτονομίσματα των 5, 10,20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ, 12 σχέδια χαρτονομισμάτων των 5, 10, 20 και 50 Αγγλικών λιρών και 417 σχέδια χαρτονομισμάτων των 50, 100 και... 1.000 δολαρίων! Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα πλαστά χαρτονομίσματα δεν έφεραν κινούμενα σύμβολα, μελάνι μεταβλητού χρωματισμού και ιριδίζουσα λωρίδα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο δράστης δεν θα κατάφερνε να τους δώσει αργότερα την τελική μορφή τους.

Ο δράστης είχε επεκτείνει τις «δουλειές» του και στην κατασκευή τραπεζικών καρτών, καθώς κατασχέθηκαν 12 μπρελόκ με ενσωματωμένη κάρτα ανάγνωσης αλγορίθμων, τρεις αναγνώστες ψηφιακών καρτών «smart card reader», δυο ψηφιακοί δέκτες ανάγνωσης και σκαναρίσματος καρτών, αλλά και 90 λευκές πλαστικές κάρτες «κλώνοι» με ξεχωριστό κωδικό! Στο σπίτι βρέθηκαν και γνήσια χαρτονομίσματα αξίας 4.000 ευρώ, που προορίζονταν για ανάμιξη με τα πλαστά για να διευκολυνθεί η διοχέτευσή τους στην αγορά. Ο δράστης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενος για παραχάραξη νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής και για προπαρασκευαστικές πράξεις παραχάραξης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates