Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 6 Απριλίου 2021

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΑΤΣΗ ΣΤΑ...ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Από το banks.com.gr

Iδιαίτερη αίσθηση στην αγορά και αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του εξειδικευμένου συνδρομητικού portal www.nplconfidential.com για την είσοδο της οικογένειας Λάτση στην αγορά των “κόκκινων δανείων” της χώρας μας.

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του www.nplconfidential.com, ένα μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων που βρίσκονταν στο χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς περνά στον έλεγχο εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Λάτση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το www.nplconfidential.com, στο πακέτο των δανείων αυτών περιλαμβάνονται και δάνεια ύψους περίπου 50 εκατ. Eυρώ της εκδοτικής εταιρείας «Πρώτο Θέμα Εκδοτική» τα οποία περιήλθαν σε fund / εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

Εν συνεχεία μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο προσκήνιο επιχειρηματικών εξελίξεων, πραγματοποιώντας εξαγορές και αποκτώντας συμμετοχές σε εταιρείες διαφόρων κλάδων ( ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κλπ).

Πιθανότατα η συναλλαγή έγινε μέσω της πώλησης από την Τράπεζα Πειραιώς του project Trinity I, που περιλάμβανε δάνεια σε βαθιά καθυστέρηση των μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας καθώς και των απαιτήσεων του Πρώτου Θέματος, στην Intrum Hellas.

Στη συνεχεία η Intrum Hellas διαχώρισε και πούλησε – προφανώς με κέρδος – τα δάνεια του εκδοτικού Ομίλου στην επενδυτική εταιρεία Latsco Hellenic Holdings S.à r.l., συμφερόντων της κας. Μαριάννας Ι. Λάτση.

Είναι γνωστό ότι στην εν εξελίξει στρατηγική της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνεται η μεγάλη συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων του Ομίλου και η απεμπλοκή της από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντες πληροφορίες, οι συνολικές απαιτήσεις του Πρώτου Θέματος που μπήκαν στο project της τιτλοποίησης είναι λίγο πάνω από τα 38 εκατ. ευρώ ενώ ερωτηματικό παραμένει το ποσοστό του κουρέματος που συμφωνήθηκε προκειμένου τα δάνεια να καταλήξουν αρχικά στην Intrum Hellas και στη συνέχεια να πουληθούν στον επιχειρηματικό όμιλο.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι στην περίπτωση που το deal πάρει «σάρκα και οστά» ίσως αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο του νεοπαγούς επενδυτικού ομίλου της Μ. Λάτση στα media, όπου η παρατεταμένη κρίση έχει δημιουργήσει επενδυτικές ευκαιρίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates