Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

 


Με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή προ ημερών δόθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας για υπαγωγή των δικαιούχων στη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως ορίστηκε η νέα προθεσμία «ως προς την υποβολή αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθµισης ασφαλιστικών οφειλών του ν. 4611/2019, µετατίθεται στις 30.9.2021». 

Για το θέμα είχαν προηγηθεί επιστολές του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού, όπου επισημαίνονταν τα προβλήματα στην ανάρτηση των χρεών που καλούνταν να ρυθμίσουν οι δικηγόροι.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων αναφερόταν για χιλιάδες συναδέλφους είναι αδύνατη η ολοκλήρωση της υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση, καθόσον δεν είχαν αναρτηθεί στην πλατφόρμα του e-EΦΚΑ ή/και στου ΚΕΑΟ το σύνολο ή/και μέρος των οφειλομένων στα παλαιά μας Ταμεία (τ. ΤΑΝ, ΤΕΑΔ, ΤΥΔΕ, ΤΥΔΑ κλπ.).

«Ως εκ τούτου και ουχί από υπαιτιότητα των ασφαλισμένων μελών μας είναι αδύνατη η ολοκλήρωση και του Β΄ Σταδίου της υπαγωγής στη ρύθμιση (πιστοποίηση ΚΕΑΟ και ολοκλήρωση της ρύθμισης)» αναφερόταν.

Ο ΔΣΑ σε κάθε περίπτωση συνιστά στους δικηγόρους «να μην προχωρήσουν σε πιστοποιήσεις και ρυθμίσεις εντός Απριλίου, καθόσον την επόμενη Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχει κίνδυνος οι πληρωμές λόγω Τραπεζικής Αργίας να κριθούν εκπρόθεσμες, με συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης». 

Σχετική εγκύκλιο είχε εκδώσει στις αρχές Απριλίου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με την οποία ανακοινωνόταν πως θα δοθεί νέα ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων λόγω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates