.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!! ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕUROBANK ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΙΜΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η CVC !!!

4 ΔΙΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΕ 1 ΔΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ....
Εσύ ακόμα απορείς γιατί έδωσαν ασυλία στους τραπεζίτες και στο ΤΧΣ ;;;

Διαβάστε τι μεταδίδει το bankingnews.gr βγάζοντας στην άκρη τις φιλοτραπεζικές-σάλτσες για να δικαιολογηθεί η πώληση:


Μετά την έγκριση που έλαβε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έστω και με ενστάσεις αλλά και με διάφορα σενάρια από την Barclays και την Deloitte…το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδριάζει στις 26 Μαρτίου θα εισηγηθεί την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.
Η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα συγκληθεί στις 16 Απριλίου 2021 και με την συμμετοχή του ΤΧΣ με ποσοστό 40,3% και άλλων μετόχων θα ψηφιστεί η πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Να σημειωθεί ότι εδώ και πολλές εβδομάδες το bankingnews έχει αναφέρει ότι υπάρχει deal μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του αμερικανικού fund CVC για την Εθνική Ασφαλιστική.

Το τίμημα και οι όροι

Όπως έχει αναλυθεί διεξοδικά, η Εθνική τράπεζα από το 2015 είχε υποχρέωση προς την DGComp την Επιτροπή Ανταγωνισμού να πουλήσει ορισμένα βασικά της assets, απόρροια της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας η οποία έλαβε κρατική βοήθεια.

Μέσα σε αυτά ήταν η πώληση της Finansbank στην Τουρκία, η θυγατρική στην Βουλγαρία και η Εθνική Ασφαλιστική.

Το ελάχιστο ποσοστό πώλησης ήταν αρχικά 75%...

Επειδή όμως η Εθνική καθυστερούσε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ παράταση και ως αντιστάθμι
μα της παράτασης αυτής ήταν η αύξηση του ελάχιστου ποσοστού πώλησης στο 80%.

Πλέον η Εθνική Τράπεζα θα εγκρίνει την πώληση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC το οποίο εξελίσσεται στον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στην Ελλάδα με 900 εκατ ευρώ επενδύσεις, αγοράζοντας ιδιωτικές κλινικές όπως Υγεία και Metropolitan και βεβαίως εσχάτως την Vivartia.

H αγορά του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC ολοκληρώνει ένα πλήγμα δραστηριοτήτων αν και θα συνεχιστούν οι επενδύσεις ειδικά στην ενέργεια αλλά και στον τουρισμό.

Το τίμημα

Για το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής το CVC προσφέρει τίμημα 385 εκατ καθώς και 80-90 εκατ προκαταβολικές προμήθειες δηλαδή συνολικό τίμημα έως 475 εκατ ευρώ.
Από τα 385 εκατ. τα 120 εκατ είναι δάνειο που πήρε το CVC από την Eurobank και τα υπόλοιπα 265 + 80-90 εκατ οι προκαταβολικές προμήθειες.

Ιστορικός διαχωρισμός Εθνικής Τράπεζας και Εθνικής Ασφαλιστικής

Μετά από σχεδόν ένα αιώνα η Εθνική Τράπεζα και η Εθνική Ασφαλιστική θα διαχωριστούν και η Εθνική Ασφαλιστική θα τεθεί εκτός τράπεζας.

Αποτελεί ιστορική εξέλιξη για την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδος.

Η Εθνική ασφαλιστική έχει 4 δισεκ. ενεργητικό, περίπου 1,08 δισεκ. κεφάλαια, υπό διαχείριση κεφάλαια 3,74 δισεκ. περίπου 1840 ασφαλιστικούς συμβούλους, 1370 πρακτορεία.

Τα συνολικά ασφάλιστρα ανέρχονται – με όρους 2019 – 684 εκατ ευρώ, ομόλογα 2,7 δισεκ. και 120 εκατ ευρώ ταμείο.

Οι αποζημιώσεις προσεγγίζουν τα 402 εκατ και -192 εκατ μεταβολή μαθηματικών αποθεματικών που δεν αλλάζει όμως επί της ουσίας την αποτίμηση.

Το αποτέλεσμα – πάντα με όρους 2019 που είναι πιο ρεαλιστική χρονιά σε σχέση με το 2020 – εμφάνισε κέρδη 58 εκατ ευρώ μετά φόρων.

Το CVC το οποίο ήταν ο μόνος ενδιαφερόμενος για την Εθνική Ασφαλιστική από την μια είχε να αξιολογήσει ότι η διαθέτει 1,08 δισεκ. κεφάλαια αλλά από την άλλη παράγει 58 εκατ κέρδη.
Τα 58 εκατ κέρδη σημαίνει απόδοση κεφαλαίων 5%, πιο απλά συνήθως οι στόχοι είναι απόδοση κεφαλαίων ROE 10%.

Η Εθνική Ασφαλιστική έπρεπε να επιτυγχάνει κέρδη πάνω από 100 εκατ ευρώ.

Η προσέγγιση αυτή μπορεί να φαίνεται απλουστευμένη αλλά θα πρέπει να δούμε γιατί ένας επενδυτής όπως το CVC προσφέρει 475 εκατ ευρώ και όχι 600 ή 700 εκατ για το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Για το τίμημα 390 εκατ το CVC έχει συνάψει δάνειο από την Eurobank ύψους 150-170 εκατ ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates