Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ !!!

 Αν αγοράσετε ένα εισιτήριο θεατρικής παράστασης ή συναυλίας η οποία μεταδίδεται ζωντανά μέσω live streaming, ο ΦΠΑ είναι 6%. Αν η παράσταση ή η συναυλία είναι βιντεοσκοπημένη, τότε ο ΦΠΑ στο εισιτήριο είναι 24%.

Πρόκειται για μία ακόμα ιστορία φορολογικής τρέλας, η οποία φέρνει στο μυαλό αντίστοιχες περιπτώσεις της περασμένης δεκαετίας με χαρακτηριστικότερη αυτή της μπουγάτσας με τυρί (ΦΠΑ 23% ) και της μπουγάτσας κρέμα (ΦΠΑ 13%) το καλοκαίρι του 2011, αλλά και τα ευτράπελα με το σουβλάκι σκέτο χωρίς καρυκεύματα από τον χασάπη (ΦΠΑ 13%) και το σουβλάκι μαριναρισμένο ή «εμπλουτισμένο» με πιπεριές (ΦΠΑ 23%) του Ιουλίου του 2015.

Ο νέος διαχωρισμός ΦΠΑ ανάμεσα στα εισιτήρια παραστάσεων θεαμάτων απορρέει από ερμηνευτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ στην οποία αρχικά εξηγείται ότι δεδομένων των περιορισμών λόγω πανδημίας, η πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για το κοινό είναι δυνατή μόνον σε περίπτωση ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) ή βιντεοσκόπησης.

Περαιτέρω, συνεχίζει η εγκύκλιος, «στην περίπτωση της ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming), και σε αντίθεση με τη βιντεοσκόπηση στην οποία εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ, 24%, η πρόσβαση στις ως άνω εκδηλώσεις από τον λήπτη γίνεται σε πραγματικό χρόνο (ζωντανά), χωρίς να υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης σε χρόνο της επιλογής του, γεγονός που προσιδιάζει στη φυσική πρόσβαση στην εκδήλωση. Συνεπώς από τις 3.11.2020, ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της αναφερθείσας κοινής υπουργικής απόφασης με αριθμό Δ1α/Γ.Π.οικ.69863/2.11.2020, και για όσο διάστημα διαρκεί το μέτρο της αναστολής προσέλευσης κοινού σε ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λόγω της νόσου Covid-19, τα εισιτήρια για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών μέσω ζωντανής διαδικτυακής μετάδοσης (live streaming) υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, 6%».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates