Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ...ΞΕΝΟΙ !!!

 Η παγκόσμια αγορά ελληνικού γιαουρτιού αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, αλλά οι ελληνικές εταιρείες έχουν μικρό μερίδιο αγοράς και κυριαρχούν ξένοι όμιλοι.

Με τους καταναλωτές παγκοσμίως να στρέφονται σε πιο υγιεινές προτάσεις διατροφής, η αγορά του ελληνικού γιαουρτιού αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα και να «τρέξει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι το 2027. Η αξία της αγοράς διαμορφώθηκε το 2020 σε πάνω από 7,11 δισ. ευρώ (8,57 δισ. δολάρια). Εντούτοις, αν και το προϊόν έχει την ονομασία «ελληνικό», οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, παρά την αύξηση των εξαγωγών τους τα τελευταία χρόνια, κατέχουν ισχνό μερίδιο στη διεθνή αγορά.

Η παγκόσμια αγορά του "greek yoghurt" από το 2015 μέχρι το 2020 μεγεθυνόταν ετησίως με ρυθμούς ανάπτυξης 7,1%, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, εξαιτίας της στροφής στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και καθώς γίνεται διαθέσιμο στους καταναλωτές σε όλο και περισσότερες χώρες. Πάντως, οι ελληνικές εξαγωγές γιαουρτιού την προηγούμενη χρονιά ήταν 204 εκατ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος να κατευθύνεται σε Ιταλία και Βρετανία.


Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες διαβλέπουν πως υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, όμως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και έχουν να αντιμετωπίσουν κολοσσούς όπως η Chobani, η Nestlé και η General Mills, αλλά και τις Hain Celestial, Cabot Corporation, Trader Joe's, Stonyfield Farm, Auburn Dairy, Easiyo, Ehrmann, Emmi Nederland B.V., Glenisk Limited, Kalypso Greek Yogurt και την Müller UK & Ireland.

 

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

https://www.businessdaily.gr/epiheiriseis/37773_kerdizei-edafos-elliniko-giaoyrti-alla-horis-ellinikes-etaireies?fbclid=IwAR1q7Yxx0MMS0CBBXweRJJ-11kqDElEQV5TlqqCciRnGr7VAc0-N0KFs3xo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates