.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ !!!

 


Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με επιστολές της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των δικαστικών ενώσεων από όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης που επεξεργάζονται θέματα λειτουργίας των Δικαστηρίων καθώς και της υπηρεσιακής κατάστασης των λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕνΔΕ έχει ως εξής:

«Η Ένωση απέστειλε προχθές(σ.σ. 24/3) ενημερωτικές επιστολές στον Πρωθυπουργό και στους Αρχηγούς των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων με τις οποίες εξέθεσε το πρόβλημα του συστηματικού αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από όλες τις επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ασχολούνται με κορυφαία θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, των Δικαστηρίων και της υπηρεσιακής κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών.

Ζητήσαμε επίσης συναντήσεις ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας.

Ανάλογη γραπτή ενημέρωση και αίτημα παρέμβασης αποστείλαμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, η οποία ήδη εξετάζει το ζήτημα.

Οι Δικαστικές Ενώσεις που έχουν συνταγματική κατοχύρωση και εκπροσωπούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς της χώρας απαξιώνονται συστηματικά το τελευταίο έτος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς δεν κλήθηκαν να εκφράσουν τις θέσεις τους ούτε στις επιτροπές για την διαχείριση της πανδημίας στα Δικαστήρια (παρά μόνο μετά από πολλές συνεδριάσεις και μετά από επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας), ούτε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ενώ δεν υπάρχει πρόσκληση συμμετοχής στην επιτροπή για τις αλλαγές στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ούτε προβλέπεται η συμμετοχή τους στην αναμόρφωση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ), που τους αφορά άμεσα.

Το Υπουργείο που είχε δεσμευτεί αρχικά στη συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής εκ των υστέρων φαίνεται να υπαναχωρεί διότι επιθυμεί να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμικός αντίλογος. Οι αλλαγές που αναμένονται στον ΚΟΔΚΔΛ θα είναι βαθιές, θα αφορούν τη συνολική υπηρεσιακή κατάσταση των Δικαστικών Λειτουργών και ασφαλώς θα διαφέρουν ουσιωδώς από το σχέδιο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που κατατέθηκε στα τέλη του 2018 και στην οποία συμμετείχαν οι Δικαστικές Ενώσεις. Ο σεβασμός της Πολιτείας στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους Λειτουργούς της οφείλει να είναι έμπρακτος και να αποδεικνύεται κάθε μέρα».

πηγη

1 σχόλιο :

 1. Τελικά αναρωτιέμαι τη αίσθηση παιδείας δικαίου υπάρχει στο σώμα δικαστών και εισαγγελέων, που δεν τους νοιάζει ούτε αντιδρούν για την αντισυνταγματικότητα του άρθρου 94 του Κ.Πολ. Δ. αποστειρώνοντας τον πολίτη από το Συνταγματικό Δικαίωμα της Ισότητας του Ενώπιον του Νόμου, και από την άλλη για λόγους αυτοσυγχωροχάρτι, χωρίς καμία προνόησι ή προσδιορισμό πρόσθεσαν την έννοια του επικείμενου κινδύνου, και χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης προστασίας του δικαίου των κοινόχρηστων αγαθών της ολομέλειας των πολιτών. Όλος ο αγώνας του 1821 για το πόθο της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας, κατάντησε να είναι εγκλωβισμένος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, όχι του Άουσβιτς, αλλά του "Ελλάς". Τιμή καμάρι και δόξα να έχει Προέδρους Δημοκρατίας Συνταγματολόγους και Εισαγγελείς.  Που ιδρώτας για ένα ..
  Κίνημα κατά της Διαπλοκής
  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/

  Καιπου αίσθηση για προοπτική παιδείας και προστασίας των κοινωνικών αγαθών.
  Αντισυνταγματικοί Πολ. Δ.
  http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2015/07/k.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates