Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ #METOO ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ;;;

 Σχεδόν 200 δικηγόροι αναφέρουν εγκληματική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας, βάσει ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν


To πρόσφατo “τσουνάμι” καταγγελιών για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που έχει οδηγήσει μάλιστα σε εισαγγελικές έρευνες, σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, όπως στον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό, έχει θορυβήσει όπως φαίνεται πολλούς ακόμη κλάδους και ο νομικός κόσμος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας, έχει συνταχθεί ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορεί να συμπληρώσει ανώνυμα όποιος/α δικηγόρος επιθυμεί και να απαντήσει εάν έχει πέσει θύμα αντίστοιχης εγκληματικής συμπεριφοράς, στα πλαίσια της εργασίας τους (επίσης χωρίς να κατονομάζεται ο δράστης). 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, έχουν συμπληρωθεί ανώνυμα σχεδόν 200 ερωτηματολόγια, στα οποία οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους παρενόχληση ή κακοποιητική συμπεριφορά. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν εργαζόμενους σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας.

Όπως αναφέρεται στο ερωτηματολόγιο, σκοπός είναι “να δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα για την έκταση των περιστατικών προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ελευθερίας στον δικηγορικό κλάδο, εστιάζοντας στους/στις συνεργάτες ή όποιον όρο υποκρύπτει την εξαρτημένη σχέση εργασίας μεταξύ δικηγόρων και στους/στις μισθωτούς/τές δικηγόρους, αλλά και συμπεριλαμβάνοντας άλλο τυχόν πλαίσιο. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν, θα δημοσιοποιηθούν και θα είναι στη διάθεση κάθε παράταξης, συλλογικότητας ή ατόμου για να τα αξιοποιήσει στο πλαίσιο πίεσης προς τον ΔΣΑ, για τη λήψη μέτρων προς υποστήριξη των θυμάτων, ενθάρρυνσή τους να καταγγείλουν και στηλίτευση, τιμωρία και αποτροπή τέτοιων συμπεριφορών. Η παρούσα είναι πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων”.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates