Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ !!! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το mononews.gr στην λήψη της απόφασης βοήθησε η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την ασυλία των τραπεζιτών αλλά και η πρός ψήφιση ασυλία των στελεχών του ΤΧΣ !!!


Τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας και η διοικητική ομάδα της Εθνικής ομόφωνα συμφώνησαν να προχωρήσει η πώληση του 90% της εταιρείας στο CVC, με το τίμημα να διαμορφώνεται στην περιοχή των 500 εκατ ευρώ. Το τίμημα δηλαδή είναι ίσο με την αποτίμηση της ασφαλιστικής στα βιβλία της ΕΤΕ. Μέσα στο Μάρτιο θα υπογραφεί η συμφωνία, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η πώληση πήρε το «πράσινο» φως από την αρμόδια επιτροπή της Εθνικής Τράπεζας και τώρα εκκρεμεί και η επίσημη τοποθέτηση –έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο βασικός μέτοχος της ΕΤΕ με ποσοστό 40%.

Τις τελευταίες μέρες τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν σε αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα η πρόταση που «κλείδωσε» είναι ότι το CVC θα αποκτήσει το 90% της ασφαλιστικής εταιρείας με ανάλογη αύξηση του τιμήματος, δηλαδή περίπου 500 εκατ ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, το CVC, πρόσφερε για το 80% της ασφαλιστικής 390 εκατ ευρώ +60 εκατ ευρώ προκαταβολικά ως προμήθεια για την πώληση των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων για μία 10ετία από το δίκτυο της ΕΤΕ. Σύνολο 450 εκατ ευρώ.

Το deal αναμένεται από την αγορά, καθώς οι τράπεζες ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, που περιλαμβάνει και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, αρχής γενομένης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση η DGCom έχει δώσει τελεσίγραφο στη διοίκηση της ΕΤΕ να τελειώνει η υπόθεση της ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε συνταγματική την διάταξη ότι τα αδικήματα απιστίας των τραπεζικών στελεχών διώκονται κατ΄ έγκληση (από την τράπεζα) και όχι αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ψήφιση του νέου νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που καλύπτει τα μέλη του Ταμείου για ανάλογες αποφάσεις, συνέβαλαν στο να υπάρχει ομόφωνη απόφαση για την πώληση της ασφαλιστικής.


«Ξεπούλημα» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε βραχυπρόθεσμο επενδυτή καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Την πεποίθηση πως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας δεν θα θελήσουν να συνδέσουν το όνομά τους με το ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως η CVC βλέπει ως βραχυπρόθεσμη επένδυση παραγωγής υπεραξίας την Εθνική Ασφαλιστική και όχι ως μακροπρόθεσμη επένδυση.


Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ως εξής:

«Αρκετά οικονομικά sites εμφανίζουν σήμερα τελειωμένη υπόθεση το ξεπούλημα της Εταιρίας μας στο fundτης CVC.

Παρουσιάζουν επίσης σαν δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΕ, μετά μάλιστα από την επικύρωση της συνταγματικότητας του νόμου για τη μη αυτεπάγγελτη δίωξη στελεχών τραπεζικών ιδρυμάτων.


Εμείς πάλι δε θεωρούμε ότι θα θελήσουν να συνδέσουν το όνομά τους με ένα ξεπούλημα τέτοιας μορφής και έκτασης.

Ας συνοψίσουμε τη δική μας θέση απέναντι σε όλες τις φημολογίες:

-Πριν μόλις τέσσερα χρόνια το 80% της Eurolife πουλήθηκε στο 127% της αξίας των Ιδίων Κεφαλαίων της (Book Value), αντί € 324,7 εκατ. Η ΕΤΕ θέλει να ξεπουλήσει μόλις στο 40% των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρίας μας.

-Τα οικονομικά στοιχεία τόσο από την πώληση της AXA στη Generali, όσο και από τα στοιχεία του χρηματιστηρίου για την Ευρωπαϊκή Πίστη και την Interlife δείχνουν το μέγεθος του οικονομικού σκανδάλου.

-Βλέπουμε μια διαχείριση του ξεπουλήματος από την ΕΤΕ με όρους απόλυτης αδιαφάνειας και επιλεκτικές διαρροές από αυτήν για «κλεισμένο deal».

-Διαπιστώνουμε μια περιφρόνηση και αλαζονεία απέναντι σε πελάτες συνεργάτες και εργαζόμενους της Εταιρίας μας, αφήνοντας χωρίς καμία θεσμική ενημέρωση τους πάντες.

-Βλέπουμε διαχρονικά την αντιμετώπιση της πολιτικής εξουσίας στο ζήτημα, γεγονός που μας επιτρέπει βάσιμα να πιστεύουμε ότι είναι εξαρτημένη από συμφέροντα πολυεθνικών συμβουλευτικών εταιριών, οι οποίες είναι και οι μόνοι κερδισμένοι από την μακρόχρονη διαδικασία ξεπουλήματος.

-Έχουμε απέναντί μας έναν δυνητικό αγοραστή, οποίος αντί να δείχνει ότι θέλει να αναπτύξει την Εταιρία μας, ανακοινώνει δημόσια ότι τη βλέπει σαν βραχυπρόθεσμη επένδυση παραγωγής υπεραξίας για τους μετόχους του fund.

-Παρατηρούμε την καθημερινή απαξίωση της Εταιρίας μας από την ΕΤΕ, με στόχο να μειώσει - ευτυχώς χωρίς επιτυχία - την αξία της. Οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι είναι παρόντες και εμποδίζουν τη συρρίκνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Εθνική Ασφαλιστική με μια 130χρονη ιστορική πορεία ορθής επιχειρηματικότητας και προσφοράς στέκεται όρθια στο πλάι των ασφαλισμένων της.

Το Εταιρικό δίκτυο πωλήσεων στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της χώρας μας.

Το δίκτυο Μεσιτών και Πρακτόρων εμπιστεύεται τη δύναμη, τη σιγουριά και την αξιοπιστία της Εταιρίας μας.

Οι εργαζόμενοι στηρίζουν την ιστορία της μεγαλύτερης Ελληνικής Εταιρίας και προσπαθούν να εξυπηρετούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα μέσα που τους έχουν δοθεί.

Η Εθνική Ασφαλιστική δεν είναι μόνο εντυπωσιακοί οικονομικοί δείκτες και οικονομικές επιτυχίες.

Είναι η Εταιρία που οι άνθρωποί της δίνουν τον ορισμό της λέξης «εμπιστοσύνη» στην ασφαλιστική αγορά.

Είναι η ιστορία των ανθρώπων και της διαδρομής της χώρας μας.»


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates