Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

ΜΥΚΟΝΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ !!!

 


Πτώση κοντά στο 61%...


Κι όμως, η Μύκονος είναι η μεγάλη χαμένη στις μισθώσεις τύπου Airbnb λόγω του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις μεγαλύτερες μειώσεις σε επίπεδο ενεργών καταχωρήσεων, πληρότητας και φυσικά εσόδων για τους ιδιοκτήτες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες τρεις μεγαλύτερες αγορές στην Ελλάδα, την Αθήνα, τη Σαντορίνη και την Κρήτη.

Ενδεικτικά, στο Νησί των Ανέμων ο συνολικός τζίρος για τους ιδιοκτήτες με βάση τις κρατήσεις για ολόκληρα σπίτια που έγιναν πέρυσι ήταν λίγο πάνω από τα 38 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 το αντίστοιχο νούμερο είχε ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κοντά στο 61%. Τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση, κατά 57% σε επίπεδο συνολικού τζίρου, σημειώνει η Αθήνα, με συνολικό ποσό κοντά στα 35,5 εκατ. ευρώ τη χρονιά του κορωνοϊού, από τα σχεδόν 83 εκατ. ευρώ του 2019.


Οι αριθμοί προέρχονται από την AirDNA, τη γνωστή διεθνή εταιρεία αναλύσεων της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων, με στοιχεία που βασίζονται στις καταχωρήσεις από τις δύο μεγαλύτερες πλατφόρμες της αγοράς, την Αirbnb και τη Vrbo. Η Κρήτη, που συγκεντρώνει και τον υψηλότερο τζίρο όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες τουριστικές μισθώσεις στην Ελλάδα, λόγω του μεγαλύτερου αριθμού των διαθέσιμων καταλυμάτων, είχε κατά την περυσινή χρονιά μείωση περίπου στο μισό όσον αφορά τα συνολικά έσοδα των ιδιοκτητών, με βάση πάντα τις κρατήσεις που έγιναν για ολόκληρα σπίτια, ήτοι λίγο χαμηλότερα των 83 εκατ. ευρώ από περίπου 164 εκατ. ευρώ του 2019. Στον άλλο premium προορισμό της χώρας μας, τη Σαντορίνη, η πτώση λόγω της πανδημίας είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με τη Μύκονο, ωστόσο και στην περίπτωση αυτή το χάσμα είναι μεγάλο: από τα σχεδόν 96 εκατ. ευρώ τζίρου του 2019 έπεσε στα 44 εκατ. ευρώ το 2020.

Εν μέσω κορωνοϊού, με βάση τα στοιχεία της AirDΝΑ για τη χώρα μας, οι διανυκτερεύσεις ήταν το 2020 μόλις στα 4,2 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αντίστοιχα το 2019 ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα τύπου Airbnb έφτασε στα 8,3 εκατομμύρια. Οι συνολικές διαθέσιμες διανυκτερεύσεις από τους ιδιοκτήτες το 2020 ήταν στα 11,6 εκατομμύρια (άρα έγιναν κρατήσεις περίπου για το 1/3), ενώ το 2019 ήταν στα 16,6 (με κρατήσεις στο 1/2 επί του συνόλου). 


πηγη-περισσότερα στο

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/i-mikonos-i-megali-chameni-tis-pandimias-sta-airbnb/?fbclid=IwAR1h12OTgyW2PK4fYHnM-y5N7sELAgfyqrjVrLBkMP4K72mRFVcKihESPCY

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates