Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 20/01/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :


Οι ταμειακές μηχανές που πρέπει να αντικατασταθούν μέχρι την 31/03/2021 είναι πολλές. 

Πρόκειται για πάνω από 600.000 ταμειακές μηχανές, 179 διαφορετικών, παλαιών τύπων, οι οποίες, σήμερα, δεν πληρούν τις προδιαγραφές της online διασύνδεσης και παροχής δεδομένων στην ΑΑΔΕ.

Η online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, πολύ σύντομα, θα επιτρέψει στις Φορολογικές Αρχές να γνωρίζουν, όχι μόνο αν και πότε έγινε μια συναλλαγή, αλλά και αν αυτή πληρώθηκε με μετρητά, με χρέωση κάρτας στο POS της επιχείρησης ή με ηλεκτρονικό έμβασμα. Έτσι, οι Φορολογικές Αρχές θα διαθέτουν, πλέον, την τεχνολογική και την πληροφοριακή πολυτέλεια, να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, κυριολεκτικά, με ένα κλικ. Φορολογικοί Έλεγχοι, Διασταύρωση και Ταυτοποίηση Πληρωμών, Εκπτώσεων Φόρου Εισοδήματος, Εσόδων και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και Επιχειρήσεων, Δηλώσεις ΦΠΑ, Τεκμήρια, Δαπάνες Διαβίωσης, κλπ, θα αποτελούν πλέον αυτοματοποιημένες διαδικασίες, που θα πραγματοποιούνται από τα λογισμικά της ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την ανάγκη διενέργειας επιτόπιων ελέγχων και την επισκόπηση χάρτινων βιβλίων ΚΒΣ, αφού, πλέον, ακόμη και τα βιβλία των επιχειρήσεων θα είναι ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, έρχονται δύσκολες μέρες για τους Δανειολήπτες, ενόψει του νέου Πτωχευτικού Νόμου.

Η υποχρεωτική, online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ και ο περιορισμός των πληρωμών με μετρητά, θα οδηγήσουν, σύντομα, στην ηλεκτρονική ταυτοποίηση του συνόλου σχεδόν των συναλλαγών και τον αυτόματο προσδιορισμό του πραγματικού διαθέσιμου ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος και των δαπανών διαβίωσης κάθε οφειλέτη. 
Έτσι, με βάση τις Εύλογες Δαπάνες Διαβίωσης του νέου Πτωχευτικού Νόμου και την αυτοματοποιημένη διαδικασία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας των ρυθμίσεων οφειλών, το 90% των Ελλήνων θα χαρακτηρίζονται αυτόματα από τις τράπεζες ως δήθεν Στρατηγικοί Κακοπληρωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates