Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/01/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

Ευρωπαϊκή προίκα 3,5 δις ευρώ στα Σκόπια για τις Πρέσπες !!!

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Μεγάλη «μπάζα» των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέχρι στιγμής από τα Σκόπια, με την συμμετοχή στον FRSU Αλεξανδρούπολης και στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης.

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα Σκόπια με τα ξένα κόλλυβα των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων !!!
Δρομολογούν σειρά «ευρωπαϊκών» επενδύσεων, με στόχο την σταθεροποίηση του μορφώματος και την προώθηση του σχεδίου εφοδιασμού Σκοπίων και Δυτικών Βαλκανίων με το αμερικανικό σχιστολιθικό φυσικό αέριο, που θα μεταφέρουν Έλληνες εφοπλιστές, από τις ΗΠΑ, στον σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, από όπου τελικά θα διοχετεύεται σε όλα τα Βαλκάνια.

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ : Το νέο ανέκδοτο με 2 λέξεις !!!

Συμμετοχή των Σκοπίων στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης

Ήδη στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης σχεδιάζεται η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το αμερικανικό σχιστολιθικό φυσικό αέριο και θα είναι δυναμικότητας 800 Μεγαβάτ.

Μέτοχοι σχεδιάζεται να είναι η εταιρεία DAMCO ENERGY, θυγατρική του Ομίλου Κοπελούζου και η Βουλγαρική κρατική ηλεκτρική εταιρεία NEK EAD. Σε σχέση με το υπό κατασκευή εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλεξανδρούπολη επισημαίνεται ότι η επένδυση επιδιώκεται να στηριχθεί με γενναία τραπεζική δανειοδότηση αν και δεν αποκλείεται να αναζητηθούν και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις παρότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυόντων ευρωπαϊκών κανονισμών. Στο παραπάνω λοιπόν εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής τα Σκόπια θα συμμετάσχουν με ποσοστό 25% επί του εν λόγω μετοχικού κεφαλαίου (energypress 13/1/2021). Έτσι θα έχουν στη διάθεση τους 200 Μεγαβάτ για ηλεκτροδότηση των Σκοπίων και θα κλείσουν το δικό τους εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί στην περιοχή της Μπίτολα. Με τον τρόπο αυτό οι σκοπιανοί διασφαλίζουν πλέον την ηλεκτροπαραγωγή τους και μάλιστα από φυσικό αέριο εκτός Σκοπίων και οι ίδιοι μπορούν πλέον με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που αναφέραμε παραπάνω να παράγουν επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια με ΑΠΕ την οποία στην πορεία θα πωλούν. Όλα αυτά με κονδύλια ευρωπαϊκά και δάνεια.

Μετά απ΄ όλα αυτά λοιπόν θα έχουμε διπλή ενεργειακή είσοδο των Σκοπίων στη χώρα μας μιας και τα Σκόπια παίρνουν ποσοστό 10% του FSRU Αλεξανδρούπολης και μπαίνουν και με ποσοστό 25% στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης καλύπτοντας έτσι τις ενεργειακές τους ανάγκες με ρεύμα και αέριο προερχόμενο από την Ελλάδα, με ταυτόχρονη όμως συμμετοχή τους σε αντίστοιχες υποδομές στη χώρα μας.

Καθόλου άσχημα λοιπόν για τους σκοπιανούς, αν και δεν ήταν παρόντες στα Γαυγάμηλα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates