.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! «ΡΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ;;» !!!!

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τις εισπρακτικές εταιρείες και με τα Funds που αγόρασαν κοψοχρονιά τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες, έκαναν οι δανειολήπτες, αφού οι «κυνηγοί» τους δεν τους άφησαν σε ησυχία τις γιορτές, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες, όπως είναι η συχνότητα της τηλεφωνικής επικοινωνίας ενώ οι πιο τολμηροί εκπρόσωποί τους, δεν δίστασαν να εκδηλώσουν προσβλητική συμπεριφορά κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ξεχνώντας ακόμη ότι επικρατούν πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες.Οι ερωτήσεις τους ήταν βασανιστικές κι όλες είχαν ως βασικό θέμα να προσδιοριστεί η καταβολή της μηνιαίας δόσης.

Πότε σκέφτεσαι να μας πληρώσεις!

Γνωρίζετε από πότε έχετε να καταθέσετε τη δόση του δανείου σας;

Η εταιρεία που το έχει αγοράσει θέλει να πληρωθεί;

Τι θα κάνετε ως πότε θα σας περιμένει;

Καταιγίδα

Οι ερωτήσεις πέφτουν …βροχή από τους επαγγελματίες «κυνηγούς» δανείων ενώ ο καταρτισμένος υπάλληλος ξεχνά να ρωτήσει το πιο απλό, εάν ο δανειολήπτης - οφειλέτης βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής από την εργασία του λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εξαιτίας του COVID 19. 

Ο εισπράκτορας του Funds έχει έτοιμη την απάντηση, και θυμίζει στον οφειλέτη ότι έχει να καταθέσει χρήματα πριν εκδηλωθεί η πανδημία.

Προσπαθεί να αρθρώσει μία πρόταση αλλά δεν προλαβαίνει, από την ταχύτητα των ερωτήσεων που δέχεται από τον εισπράκτορα που του επαναλαμβάνει πότε θα πληρώσει, προσθέτοντας κάπως σε χαμηλή ένταση το Ρε (!) της καλής συμπεριφοράς.

Ο δανειολήπτης ακόμη δεν έχει συνέλθει από το απροσδόκητο τηλεφώνημα υπενθύμισης για τις οφειλές του, όταν κάποια στιγμή, βρίσκει λίγο χρόνο και θάρρος, να πει:

Γνωρίζετε εάν έχω εργασία ή ποιος είναι ο μηνιαίος μισθός μου για να σας δώσω τα 200 ευρώ το μήνα.
Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον εισπράκτορα – κυνηγό με τον οφειλέτη δεν οδηγεί πουθενά.
Η μία πλευρά λέει θέλουμε πίσω τα λεφτά που πήρατε ενώ ο δανειολήπτης δίνει σαφές στίγμα ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος τους, καθώς ο μισθός του δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσης της οικογένειας του.

Η τελευταία προτροπή του εισπράκτορα προς τον οφειλέτη είναι να αναζητήσει το ποσό από συγγενείς και φίλους διότι σε άλλη περίπτωση η εταιρεία θα διεκδικήσει τα χρήματα με κάθε νόμιμη διαδικασία. Δηλαδή θα του βγάλουν στο σφυρί ότι έχει ακίνητο έχει στην κατοχή του και με το νέο καθεστώς θα οδηγεί σε πτώχευση που θα ισοδυναμεί με πλήρη απώλεια των περιουσιακών του στοιχείων.

Η προσμονή των … funds

Τα Funds έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα κόκκινα δάνεια που έχουν στην κατοχή τους αναζητώντας αυτά που έχουν υποθήκες, έτσι ώστε ο χρόνος να τρέξει με έναν τυπικό διακανονισμό εξόφλησης της οφειλής, που όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του οφειλέτη. 

Η διαδικασία ενός φιλικού διακανονισμού είναι ο προθαλαμος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που προβλέπει για πρώτη φορά την πτώχευση φυσικών προσώπων. Με την επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται οι αιτήσεις πτώχευσης να κατατίθεται σωρηδόν στα αρμόδια Δικαστήρια της χώρας με τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία να παίρνουν θέση στο νέο τοπίο που θα διαμορφωθεί.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates