.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!

 Τέτοιου είδους διευκολύνσεις απολαμβάνουν πλέον οι Δανοί πελάτες της Nordea Bank, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 20ετές δάνειο με σταθερό επιτόκιο 0% σύμφωνα με το Bloomberg. 

Αυτή η εξέλιξη εν πολλοίς οφείλεται στα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, τα οποία βρίσκονται σε αρνητικό επίπεδο για χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Το ημερολόγιο, συγκεκριμένα, έγραφε 2012, όταν η κεντρική τράπεζα μηδένισε το βασικό επιτόκιο, σε μια κίνηση στήριξης της κορόνας έναντι του ευρώ. Έκτοτε, μάλιστα, τα επιτόκια έχουν κινηθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Αποτέλεσμα είναι οι πελάτες της Nordea Bank να καθίσταται οι πρώτοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν στεγαστικά δάνεια, με σαφώς χαμηλότερο επιτόκιο απ’ ό,τι εξασφαλίζει -για παράδειγμα- το αμερικανικό δημόσιο στις εκδόσεις 10ετών ομολόγων.

Μάλιστα, αυτή η τάση αναμένεται να διατηρηθεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς καμία κεντρική τράπεζα της Δύσης δεν πρόκειται να προβεί σε αυξήσεις επιτοκίων, υπό τον φόβο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πέραν της Nordea Bank, στεγαστικά δάνεια με μηδενικά επιτόκια εξετάζει να εκδώσει και η μεγαλύτερα τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την στιγμή, η αξία της κορόνας ανέρχεται στις 7,44 ανά ευρώ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου της χώρας να διαμορφώνεται στo εντυπωσιακό -0,490%.

Η εικόνα στην Ελλάδα

Στο μέτωπο των στεγαστικών δανείων, μετά και την επέκταση του «παγώματος» των οφειλών, οι δανειολήπτες έχουν περιθώριο μέχρι και τις 31/3/2021 ώστε να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους σε συνεργασία με τις τράπεζες και τις εταιρίες διαχείρισης προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα».

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα αφορά τόσο ενήμερα δάνεια που εξυπηρετούνται κανονικά όσο και ρυθμισμένα «κόκκινα» και προσφέρει στους δικαιούχους κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος ξεπερνούν ήδη τους 25.000, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates