Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΡΘΙΕΣ..
Και φυσικά μετά από τα μνημόνια, τα οποία φορτώθηκαν οι Έλληνες πολίτες για να τις διασώσουν !!! Αλλά όταν "χορεύεις" σχεδόν όλον τον πολιτικό κόσμο της χώρας και αυτός σου μοιράζει απλόχερα ασυλίες...ό,τι γουστάρεις κάνεις !!!
Τι αποκαλύπτει το ereportaz.gr :


Προκλητικές αυξήσεις για τα golden boys της Eurobank


Του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ 


Πάρτι αμοιβών των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την ώρα που η οικονομία και οι επιχειρήσεις πνίγονται στον κορωνοϊό και μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις, γίνεται στην Eurobank όπου ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίωνας Καραβίας, πήρε αύξηση μισθού το 2021 κατά 27,4%.

Έτσι, ο ετήσιος μισθός του θα διαμορφωθεί σε 382.000 ευρώ και το κόστος της τράπεζας με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα θα φτάσει στα 425.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά, καθώς πέρα από τον μισθό λαμβάνει άλλες παροχές όπως εταιρικό αυτοκίνητο, εταιρικό τηλέφωνο και λοιπές αποζημιώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πολιτική Αποδοχών της Τράπεζας… δεν θεωρούνται αμοιβές! Κατά συνέπεια, ο λογαριασμός για την τράπεζα είναι άγνωστο που φτάνει.


Αμοιβές

Για να είναι, όμως, όλοι ευχαριστημένοι οι… εκτελεστικοί αύξησαν και την αποζημίωση αποχώρησης από 24 σε 30 μήνες μικτών αποδοχών εφόσον έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας στον όμιλο. Το αναγνωρισμένης, βέβαια, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει στη σχετική απόφαση. Η ουσία είναι, όμως, ότι αν ο κ. Καραβίας αποχωρήσει θα λάβει πάνω από 810.000 και κάτι λιγότερο τα παλαιότερα στελέχη, δηλαδή ο Σταύρος Ιωάννου και ο Νίκος Βασιλείου.

Φωκίωνας Καραβίας

Πάντως, και πριν από την αύξηση Καραβία, ο οποίος είναι αλήθεια πως έπαιρνε λιγότερα από τους αναπληρωτές του που πέρυσι πήραν αύξηση 9% και αυτός μηδέν, τα ποσά που δαπανώνται για αμοιβές διοίκησης δείχνουν ότι για τους τραπεζίτες η κρίση και τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών για τις ανακεφαλαιοποιήσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Γιώργος Ζανιάς

Το 2019 ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος και οι τρεις Αναπληρωτές του κόστισαν χωρίς τα «παρελκόμενα» 1.565.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα μέλη του ∆Σ κόστισαν 2.720.000 ευρώ. Την τιμητική τους είχαν ο πρόεδρος της Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς, με ετήσιο μισθό 221.000 ευρώ για τους εννέα μήνες που κατείχε τη θέση του προέδρου και ο Νίκος Καραμούζης, που ήταν τρεις μήνες πρόεδρος, αλλά έπαιρνε και άλλες αμοιβές από συμμετοχή σε ∆Σ θυγατρικών (!) μόλις 288.000 ευρώ.

Νίκος Καραμούζης

Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνονται αυτά που δεν θεωρούνται … αποδοχές. Επίσης, για τον πρόεδρο του ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Eurobank ισχύει ότι λαμβάνει αποζημίωση 12 μηνών αν τερματιστεί πρόωρα η θητεία του!

Πάντως, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η αύξηση των μισθών και των αποζημιώσεων γίνεται με τη νέα νομοθεσία που προβλέπει να δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ αποφάσεις των ∆Σ και αν κάποιος μέτοχος που κατέχει τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου (το ποσοστό μπορεί να μειώνεται σε 1% με καταστατική διάταξη) εντός 10 ημερών δεν ζητήσει Γενική Συνέλευση ώστε αυτή να λάβει τη σχετική απόφαση, τίθεται σε ισχύ. Έτσι, στο εξής οι μέτοχοι δεν θα πρέπει να κάνουν κάτι άλλο από το να ελέγχουν το ΓΕΜΗ.

ΓΕΜΗ


Ακόμα πιο πρωτοποριακό είναι ότι στην περίπτωση της αύξησης του μισθού Καραβία υπήρχε και γνωμοδότηση ελεγκτικής!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ, «Τo ∆ιοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την από 12/11/2020 «Έκθεση γνωμοδότησης σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 101 του Ν. 4548/2018 επί του δίκαιου και εύλογου της εισήγησης της Επιτροπής Αποδοχών αναφορικά με την αύξηση των αποδοχών του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου» της εταιρείας «RSM Greece Ανώνυμη Εταιρεία-Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές και Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» προς την «Εurobank Ηoldings» και την Τράπεζα βάσει της οποίας, μεταξύ των άλλων, αξιολογήθηκε ότι, η αύξηση των μηνιαίων μικτών αποδοχών του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank Συμμετοχών είναι δίκαιη και εύλογη για την Eurobank Συμμετοχών και τους μετόχους, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας καθώς και την από 9.12.2020 εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών της Τράπεζας, ενέκρινε στις 10.12.2020 την αύξηση των μικτών μηνιαίων μισθών του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου, Φωκίωνα Καραβία κατά 27,4%, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2021, και τη συνακόλουθη τροποποίηση της σύμβασης εργασίας του με την Τράπεζα».

Πάντως, η περίφημη έκθεση γνωμοδότησης δεν δημοσιεύεται ώστε να γνωρίζουν τι αναφέρει η περίφημη ελεγκτική εταιρία RSM αλλά και επί ποιων ερωτημάτων τοποθετείται επακριβώς αλλά και ποιος διατύπωσε τα ερωτήματα. Η RSM, πάντως, τοποθετείται δια πάσα νόσο, καθώς ήταν η ίδια εταιρία που γνωμοδότησε και την αύξηση των αποζημιώσεων σε περίπτωση αποχωρήσεων. Τώρα, πώς ακριβώς γνωμοδοτεί, είναι ένα ερώτημα.

Επιτροπές

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Επιτροπή Αποδοχών της Τράπεζας συμμετέχουν ως πρόεδρος ο κ. Rajeev Kakar, οι κύριοι Bradley Paul Martin, Cinzia Basile και ∆ημήτριος Μίσκου, καθώς και η κυρία Αλίκη Γρηγοριάδη. Η πλειοψηφία των ανωτέρω που αποτελούν και Μη Εκτελεστικά Μέλη του ∆Σ συμμετέχουν και σε άλλες επιτροπές της τράπεζας, ενώ στις αμοιβές που λαμβάνουν και οι οποίες ανακοινώνονται δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα ταξιδιών και συναφείς δαπάνες.

https://www.ereportaz.gr/proklitikes-afxiseis-gia-ta-golden-boys-tis-eurobank/?fbclid=IwAR0-9mkdtCs1U2tIu1A9wzhuKwBljcIX7Ho19mpEp1X4gHw067IF76wSJY8

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates