Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ: 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΜΕ...ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ PROTON BANK !!!

 Κάθειρξη έξι ετών με αναστολή έως ότου η απόφαση εξετασθεί και σε δεύτερο βαθμό επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αναφορικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 792 εκατ. ευρώ της Proton Bank.

Παράλληλα το δικαστήριο επέβαλλε στους υπόλοιπους κατηγορούμενους ποινές πέντε έως έξι ετών, ενώ δόθηκε σε όλους ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, ενώ σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι – πέραν του Λ. Λαυρεντιάδη είναι δύο δικηγόροι και οκτώ στελέχη της τράπεζας – είχαν καταδικαστεί στις αρχές Ιανουαρίου μόνο για το αδίκημα της απιστίας, ενώ αθωώθηκαν για τις υπόλοιπες κακουργηματικές κατηγορίες απάτης, υπεξαίρεσης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Παράλληλα για τους υπόλοιπους 34 κατηγορούμενος το δικαστήριο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή τους για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι.

Σε ό,τι αφορά τον Λ. Λαρευντιάδη είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών της διοίκησης της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων που την τριετία 2010-2012, ενέκριναν δάνεια ύψους σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον κ. Λαυρεντιάδη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates