Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ 5 ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΤο κεφάλαιο των κόκκινων δανείων σε πέντε ενότητες θα συζητήσουν κυβέρνηση τράπεζες και θεσμοί ενώ οι διεργασίες παίρνουν φωτιά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ενότητα 1η- Αντιμετώπιση της λήξης των μορατορίων- προτάσεις

Η λήξη των μορατορίων φέρνει τις τράπεζες μπροστά από νέα δεδομένα καθώς σημαντικό τμήμα των επιχειρήσεων των οποίων τα μορατόρια λήγουν δεν έχουν επαναλειτουργήσει ακόμη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία το ύψος των μορατορίων είναι 27,9 δισ. ευρώ και αφορά 398.000 δάνεια

Την ίδια στιγμή οι τράπεζες αριθμούν 47 δισ. ευρώ NPEs και σε επίπεδο διμερών ρυθμίσεων κινούνται σε επίπεδο 1 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προτείνουν πολιτική τύπου Ιταλίας για διαφοροποίηση από τις αποφάσεις της ΕΒΑ που προβλέπει αυστηρό 9μηνο για τα μορατόρια με το σκεπτικό πως η χώρα είναι από τις ισχυρά πληγείσες λόγω τουρισμού.

Ενότητα 2η - 1η Μαϊου η λήξη του Ηρακλή- Ηρακλής ΙΙ και ανακτήσεις

Την 1η Μαϊου λήγουν οι εγγυήσεις του προγράμματος Ηρακλής που σημαίνει πως η κυβέρνηση θα κινηθεί προς επέκταση του προγράμματος διαμορφώνοντας με υπουργική απόφαση το πρόγραμμα Ηρακλή ΙΙ αφού λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους θεσμούς
Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει επίσης για 18 μήνες.

Με τη λήξη του πρώτου APS όσες εγγυήσεις δεν έχουν γίνει απαιτητές από τα πιστωτικά ιδρύματα χάνονται και επομένως οι τράπεζες θα προχωρήσουν στο να πραγματοποιήσουν αιτήσεις γαι το 2ο APS.

Συγχρόνως θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει ξεκινήσει να συζητάται έντονα πια το θέμα των ανακτήσεων που δημιουργεί νέα δεδομένα για τις τράπεζες, τους servicers και τα funds.
Η μη διενέργεια πλειστηριασμών μπορεί εξ ορισμού να χρειαστεί να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με όλα τα εργαλεία που προβλέπουν ρήτρες ανάκτησης.

Ενότητα 3η - Eυκαμψία ζητούν οι τράπεζες

Oι τράπεζες ζητούν ελαστικότητα σε κομμάτια εφαρμογής αποφάσεων καθώς τα δικαστήρια υπολειτουργούν, πιστοποιητικά αργούν να εκδοθούν ενώ συχνά χάνονται προεθεσμίες.

Η μη διενέργεια πλειστηριασμών οδηγεί στις καλένδες τα προγράμματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν διατυπώσει αίτημα να προχωρήσουν οι διαδικασίες των αναγκαστικών εκτελέσεων καθώς από την υποβολή ως την πραγματοποίηση της εκτέλεσης περνά ικανό χρονικό διάστημα.

Ενότητα 4η - Με μέτρο οι επιδοτήσεις δανείων

Τα αιτήματα για επιδοτήσεις δανείων δίνουν και παίρνουν αλλά η εφαρμογή τους εξαρτάται εν πολλοίς από τους θεσμούς.

Δίπλα στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ - η ιδέα του οποίου θα υποβληθεί στους θεσμούς την ερχόμενη εβδομάδα- μπαίνει και η ανακοίνωση προγράμματος επιδότησης των επιτοκίων.Οπως όμως εξηγούν οι ειδικοί δεν είναι δυνατή η διπλή επιδότηση για τα ίδια δάνεια. 
Επομένως θα πρέπει να θεωρείται περίπου απίθανο να γίνουν δεκτά και τα δύο προγράμματα.

Ενότητα 5η - Προχωρούν τα σχέδια για το διαγωνισμό δημιουργία του φορέα εξαγοράς των ακινήτων ευάλωτων νοικοκυριών

Διεργασίες πραγματοποιούνται για τη δημιουργία του φορέα που θα προχωράει στη αγορά των ακινήτων των ευπαθών ομάδων καθώς σύντομα θα υπάρχει το κατ' αρχήν σχέδιο υλοποίησης του εγχειρήματος. Κατόπιν τούτου θα δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο και θα προκυρηχθεί ο διαγωνισμός.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates