.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


Φρένο σε προσδοκίες οριζόντιας παρέμβασης για «κούρεμα» χρεών της πανδημίας βάζουν κυβερνητικές πηγές, ανοίγοντας όμως παράθυρο νέων στοχευμένων κινήσεων, μέσω των οποίων θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Ενδεικτική των στοχευμένων κινήσεων είναι η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για «κούρεμα» ενοικίου 80% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, πολιτισμός, αθλητισμός), με το δημόσιο να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας των ιδιοκτητών (60% του μηνιαίου μισθώματος).

Ο προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ενσωματώνει πρόσθετα μέτρα 7,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, ενώ προβλέπει και την εισροή κοινοτικών κεφαλαίων 5,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο έτος.

Με αυτά τα «όπλα» στην πρώτη γραμμή, η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας μετά την πανδημία, όταν παράγοντες της αγοράς προβλέπουν περισσότερα από 150.000 λουκέτα, ζητώντας 120 δόσεις, κούρεμα οφειλών και αναδρομική διαγραφή οφειλής για τους τρεις πρώτους κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής (στην 4η το 50% ήταν μη επιστρεπτέο).

«Δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στο ΣΚΑΙ απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο κούρεμα χρεών. Παράλληλα, είπε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι αυτή τη στιγμή νέα ρύθμιση 120 δόσεων. Αναφερόμενος ευρύτερα στα μέτρα είπε ότι είναι πιθανό να έχουμε νέες πρωτοβουλίες τον Ιανουάριο σε συνάρτηση με τις εξελίξεις. Εχουμε 7,5 δισ. στον προϋπολογισμό γι’ αυτό τον λόγο, τόνισε. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν αλλάζει κάτι στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Στον 5ο κύκλο τον Ιανουάριο διατηρείται το 50-50 και το ελάχιστο όριο των 1.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates