.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ" ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ....ΣΦΑΓΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΝΑ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ" ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ;;;;
Ανάμεσα στις εκκρεμότητες λοιπόν του Νεου Πτωχευτικού η ειδική....ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των δικαστών στην ..."σφαγή" οφειλετών !!!
Η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων, η δημιουργία της πλατφόρμας και η εκπαίδευση των δικαστών, είναι τρία κρίσιμα θέματα που βρίσκονται προς το παρόν σε εκκρεμότητα προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νέος πτωχευτικός, γνωστός ως «Δεύτερη Ευκαιρία».

Το θέμα της έναρξης του νέου πτωχευτικού συζητήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου στην τηλεδιάσκεψη που είχαν οι CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Ζαββό. Και είναι ψηλά στην ατζέντα και των επόμενων συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη «ο νέος πτωχευτικός θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, και σε καμία περίπτωση την 1η Ιανουαρίου 2021, όπως προβλέπει το αρχικό χρονοδιάγραμμα». Και εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να τεθεί σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2021 καθώς θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα.

Οι θεσμοί ζητούν ο νέος πτωχευτικός να εφαρμοστεί πριν την επόμενη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας. Όμως οι εκκρεμότητες είναι σημαντικές ακόμα και για τμηματική εφαρμογή του νέου νόμου και αυτό επειδή:

-Εκκρεμεί η έκδοση περίπου 50 υπουργικών αποφάσεων που θα συγκεκριμενοποιούν τα άρθρα του νόμου και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται.

-Το τεχνικό σκέλος της πλατφόρμας που θα δέχεται και εξυπηρετεί τα αιτήματα πτώχευσης δεν είναι ακόμα έτοιμο.

-Εκκρεμεί η στελέχωση αλλά και η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των δικαστών που θα αναλάβουν να «τρέξουν» το νέο πτωχευτικό.

Και ακόμα θα πρέπει να συσταθεί ο φορέας που θα διαχειρίζεται τα ακίνητα των πτωχευμένων δανειοληπτών.

Μέσα από το νέο πτωχευτικό ο δανειολήπτης έχει την ευκαιρία να ρυθμίσει το σύνολο των χρεών του –προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία κλπ- και να αποπληρώσει την συνολική οφειλή σε ορίζοντα 10ετίας.

Αν δεν δύναται να αποπληρώσει, τότε πτωχεύει, χάνει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του και είναι «καθαρός» από κάθε είδους οφειλές.

Βέβαια, αν στο δάνειο υπάρχει συνοφειλέτης ή εγγυητής, η τράπεζα ή η εταιρεία διαχείρισης θα συνεχίσει να διεκδικεί το οφειλόμενο ποσό. Διότι πτωχεύει το φυσικό πρόσωπο και όχι το δάνειο. Η οφειλή συνεχίζει να ισχύει και ο πιστωτής, συνεχίζει να διεκδικεί την εξόφληση του από τον εγγυητή ή τον συνοφειλέτη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates