Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΜΒΑ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-LIBRA ;;;

 Τι αποκαλύπτει το mononews.gr :


Χθες το mononews.gr δημοσίευσε μία καταγγελία κορυφαίου στελέχους του LIBRA GROUP εναντίον του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της Libra, Γιώργου Λογοθέτη.

Στην καταγγελία, το στέλεχος αυτό, που ονομάζεται Μπρουκς, καταγγέλλει ότι η Libra χρησιμοποιεί τα κοινωνικά προγράμματά της για να σφυρηλατεί πολιτικές διασυνδέσεις και να πουλά επιρροή.

Για παράδειγμα, αναφέρει, η Libra, μέσω μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που δημιούργησε η οικογένεια Λογοθέτη, της Concordia, σπονσοράρει για χρόνια διάφορες συνόδους κορυφής παγκοσμίων ηγετών.

Η Libra, υποστηρίζει ο κ. Μπρουκς, πληρώνει πολιτικούς και άλλες ηγετικές προσωπικότητες, π.χ. του επιχειρείν, για να ταξιδεύουν και να μιλούν στις συνόδους κορυφής και να δικτυώνονται με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες και εκμεταλλεύται την ευκαιρία για να αναπτύσσει δεσμούς με παγκόσμιους ηγέτες και να επηρεάζει πολιτικά αποτελέσματα.

Το 2016, για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ο όμιλος Libra προσκάλεσε τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να μιλήσει σε μια σύνοδο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Concordia.
Το απόσπασμα από την καταγγελία του Brooks εναντίον του Γιώργου ΛογοθέτηΣύμφωνα με τον κ. Μπρουκς (όπως διαβάζετε παραπάνω), «ο εφοπλιστής είχε πει τότε στον ίδιο, αλλά και σε άλλους, ότι το να δώσει μια ευκαιρία στον Τσίπρα να μιλήσει ήταν κρίσιμο για να αποκτήσει νομική κάλυψη για τη Libra στην Ελλάδα».

Και λίγο μετά τη σύνοδο, σύμφωνα με τον κ. Μπρουκς, «σταμάτησε μια ποινική έρευνα στην Ελλάδα για τη Libra και τον Λογοθέτη».

Προφανώς θα πρέπει σε αυτήν την υπόθεση να παρέμβει η νέα ηγεσία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ή η Αρχή για το ξέπλυμα μήπως και βγάλουμε κάποια άκρη.

Δείτε στο video που ακολουθεί την ομιλία του κ. Τσίπρα το 2016Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates