Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΕΕ ΚΑΤΑ AMAZON ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ !!!

 Χτύπημα κατά Amazon από την ΕΕ, εκμεταλλεύεται στοιχεία από εμπόρους


Επίσημες κατηγορίες για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού κατά της Amazon, όσον αφορά τη συμπεριφορά της προς άλλους πωλητές που πωλούν προϊόντα στην πλατφόρμα της, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως μεταδίδει το CNBC, ανακοίνωσε δεύτερη έρευνα στον διαδικτυακό κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Amazon «προκάλεσε παράνομα στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό στις διαδικτυακές αγορές λιανικής». «Δεδομένα σχετικά με τη δραστηριότητα τρίτων πωλητών δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται προς όφελος της Amazon όταν ενεργεί ως ανταγωνίστρια ως προς αυτούς τους πωλητές», πρόσθεσε.

Η επιχειρηματική πρακτική της εταιρείας να παρέχει μία αγορά (marketplace) για τρίτους πωλητές στην πλατφόρμα της υπήρξε το επίκεντρο της έρευνας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FΤ. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την πιθανότητα η Amazon να εκμεταλλεύτηκε τις πληροφορίες που λάμβανε από τους τρίτους πωλητές, σε μία προσπάθειά της να τους ανταγωνιστεί.

Η Amazon ερευνάται και στον Καναδά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ευρωπαϊκή έρευνα έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, ενώ αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Amazon κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τη θέση της ως διαχειρίστριας της πλατφόρμας για να ωφεληθεί ως πωλητής σε αυτήν.

Οπως είχε μεταδώσει πριν από λίγες ημέρες η Wall Street Journal, θα μπορούσε τελικά να επιβληθεί πρόστιμο έως και το 10% των ετήσιων εσόδων της.

Σε δήλωσή της, η Amazon αναφέρει ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς της ΕΕ και «θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι έχει ακριβή κατανόηση των γεγονότων». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% της παγκόσμιας λιανικής αγοράς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates