Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΙΤΑΛΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΑ !!!

 Στην Ιταλία πληθαίνουν οι φωνές που προειδοποιούν ότι, καθώς αυξάνεται η φτώχεια και οι πολιτικές συμμαχίες καταρρέουν, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και νεοφασίστες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να καλύψουν τυχόν οικονομικά και πολιτικά κενά, τα οποία θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να επιφέρουν χειροτερα δεινά στην Ιταλία από ό,τι η πανδημία.

Ο Pasquale Telese, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών εστιατορίων «Μικρή Νάπολη» δήλωσε ότι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 6 μ.μ., σήμανε και την καταδίκη ορισμένων εστιατορίων να χάσουν έως και το 90% των εσόδων τους, ενώ η φορολογία και τα άλλα πάγια έξοδα παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα.

Περίπου 200 ιδιοκτήτες εστιατορίων που εκπροσωπούνται επίσης από το σωματείο διαμαρτυρήθηκαν ότι πραγματοποίησαν επενδύσεις για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και κοινωνικής απόστασης μέσα στις εγκαταστάσεις τους, μόνο και μόνο για να κλείσουν ξανά.

Απελπισμένοι για βοήθεια, μερικοί στο νότο στράφηκαν στη μαφία, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει οικονομική υποστήριξη με το αζημίωτο βέβαια. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει βίντεο στα οποία συμμορίες της Μαφίας φαίνονται να δίνουν φαγητό και αγαθά σε όσους έχουν πληγεί από τον Covid-19 σε περιοχές της Καμπανίας, Καλαβρίας, Σικελίας και Πουλίας. Η ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Luciana Lamorgese, προειδοποίησε ότι «η μαφία θα μπορούσε να επωφεληθεί από την αυξανόμενη φτώχεια, αγοράζοντας μαγαζιά ή προσλαμβάνοντας ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη στην οργάνωσή της».


«Αν το κράτος δεν κάνει κάτι γρήγορα για να βοηθήσει αυτές τις οικογένειες, τότε η Μαφία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της, και με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχει τις ζωές αυτών των ανθρώπων», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής της Εισαγγελικής Αρχή στο Κανταζάρο, Νίκολα Γκαντέρι, στην «Guardian».

Επίσης οι ειρηνικές διαμαρτυρίες ενάντια στην απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν επίσης δώσει στις δεξιές και τις νεοφασιστικές ομάδες την ευκαιρία να προκαλέσουν κοινωνικές εντάσεις.

Στη Νάπολη, οι κάδοι πυρπολήθηκαν και ρίχτηκαν πυροτεχνήματα στα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής διοίκησης. Η Ρώμη, το Τορίνο και το Μιλάνο είδαν επίσης εκατοντάδες βίαιους διαδηλωτές να απαιτούν «ελευθερία» από τη «δικτατορία της υγείας». Καταστήματα πολυτελών ειδών, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος μόδας Gucci, λεηλατήθηκαν στο κέντρο του Τορίνο, ενώ στο Μιλάνο οι ταραχές συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήδη έχουν επιβεβαιώσει τη σύλληψη πολλών ακροδεξιών μαχητών, οι οποίοι θεωρούνται ως υπεύθυνοι για το ξέσπασμα αυτο της βίας.

“Αν διαμαρτύρεστε για να σώσετε την επιχείρησή σας, δεν θα σπάσετε τα παράθυρα των άλλων που υποφέρουν όσο κι εσείς”, δήλωσε ο Pasquale Telese, πριν παραδεχτεί ότι η απογοήτευση είχε αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό μεταξύ των ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

“Εάν ο λύκος πεινά, θα βγει από το δάσος.” δήλωσε και εκεί περιμένει με ανοιχτές αγκαλιές η Μαφία.


ΠΗΓΗ

ereportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates