Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΔΝΤ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ" !!! ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ !!!

 


Επιστροφή στην λογική για το ΔΝΤ ;;;


Οι κυβερνήσεις πρέπει να εξετάσουν μια αύξηση των φόρων στους πλουσίους για
 να μειώσουν το δημόσιο χρέος μόλις ανακάμψουν οι οικονομίες από την πανδημία ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο World Economic Outlook, κάτι που όπως τονίζει το Politico αποτελεί αλλαγή πλεύσης από το Ταμείο.

Όπως τονίζει το Politico στο World Economic Outlook, το ΔΝΤ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να μην βιαστούν να αποσύρουν τα μέτρα στήριξης κια να συνεχίσουν να πραγματοποιούν δαπάνες που ενισχύουν την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα, όπως υποδομές οι οποίες μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Δημόσιο χρήμα πρέπει να κατευθυνθεί και προς τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας, υπογραμμίζει σύμφωνα με το Politico το Ταμείο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επίτευξη της κατάλληλης ισορροπίας ανάμεσα στις δημόσιες δαπάνες και την αύξηση του χρέους θα αποδειχθεί δύσκολη άσκηση.

«Οι κυβερνήσεις ίσως πρέπει να εξετάσουν την αύξηση της φορολόγησης προοδευτικά στους πιο εύπορους πολίτες», επισημαίνεται στην έκθεση του διεθνούς οργανισμού, όπου προτείνεται επίσης η αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, τον πλούτο και τα κεφαλαιακά κέρδη.

Η πάταξη της φοροαποφυγής των εταιρειών και ένας παγκόσμιος ψηφιακός φόρος θα φέρουν επίσης περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία, προσθέτει το Ταμείο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates