Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ DEAL CAIXABANK-BANKIA !!!

 


Το πράσινο φως για τη συγχώνευση των Caixabank και Bankia, αξίας 3,8 δισ. ευρώ, έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, προχωρώντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία.

Οι μέτοχοι της Bankia θα λάβουν 0,6845 μετοχές της CaixaBank, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, αντιπροσωπεύοντας premium της τάξης του 20% βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Bankia στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι ετήσιες εξοικονομήσεις κόστους θα φτάνουν τα 770 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία στην Ισπανία σε διάστημα δύο δεκαετιών έρχεται σε μια περίοδο έντονων πιέσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, εν μέσω αύξησης των «κόκκινων» δανείων και χαμηλών επιτοκίων - ρεκόρ, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι η πολυαναμενόμενη ενοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών ιδρυμάτων ξεκινά. 

Σημειώνεται, εξάλλου, πως η ιταλική Intesa Sanpaolo εξαγοράζει την Unione di Banche Italiane, ενώ η ισπανική Sabadell εξετάζει στρατηγικές επιλογές, που περιλαμβάνουν την πώληση, τη συγχώνευση ή και την εξαγορά μικρότερης ανταγωνίστριας.


Η Caixabank και η Bankia δεν ανέφεραν πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν ή πόσα καταστήματα θα κλείσουν, αλλά το βασικό συνδικάτο CCOO φοβάται μεγάλες περικοπές από την ενοποιημένη τράπεζα που έχει περισσότερα από 6.300 καταστήματα και πάνω από 51.000 εργαζόμενους στην Ισπανία. Η συμφωνία έχει περιγραφεί ως συγχώνευση, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία εξαγορά από την Caixabank, η οποία έχει σχεδόν τριπλάσια αγοραία αξία από τη Bankia και είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή με βάση το ενεργητικό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates