.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 Ραντεβού την 1η Οκτωβρίου : Οι δικαστές ζητούν από τον Κ. Τσιάρα να «μπλοκάρει» τη μεταπήδηση τους σε δημόσια αξιώματα

Λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του, το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα έχει την ερχόμενη Πέμπτη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Σε ανακοίνωσή της η ΕνΔΕ έχει ήδη θέσει τα αιτήματά της, μεταξύ των οποίων θίγει ζητήματα αιχμής όπου –πέραν του κορονοϊού- βασικό είναι η λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για απαγόρευση σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα εντός χρονικού διαστήματος δύο ετών από την αφυπηρέτησή τους, καθώς και η παράταση κατά ένα έτος των προθεσμιών του νόμου Κατσέλη.

Τα βασικά αιτήματα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

1ον) Άμεση προώθηση των αλλαγών στον ΚΟΔΚΔΛ στη βάση του σχεδίου της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

2ον) Δημιουργία ενιαίου πρωτοκόλλου λειτουργίας των Δικαστηρίων σε συνθήκες πανδημίας και καθορισμός των προϋποθέσεων άδειας σε νοσούντες και ευπαθείς ομάδες δικαστικών λειτουργών. – Προσλήψεις ιατρών στα μεγάλα Δικαστήρια της Χώρας.

3ον) Άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

4ον) Εκκαθάριση εντός τριμήνου όλων των εκκρεμών απαιτήσεων από τα χρονοεπιδόματα και τις μισθολογικές ωριμάνσεις του έτους 2019.

5ον) Να παραταθούν για ένα έτος οι προθεσμίες που προβλέπονται στο άρθρο 4Α του Σχεδίου Νόμου «περί επαναπροσδιορισμού εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010» και να διευκρινιστεί νομοθετικά ότι ο προσδιορισμός των εκκρεμών υποθέσεων θα γίνεται με απόλυτη τήρηση του Κανονισμού του κάθε Δικαστηρίου. Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις Ειρηνοδικών (που έχουν προκύψει στις 30-6-2019 και στις 30-6-2020) και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειρηνοδικεία στα οποία παρατηρείται σημαντική σώρευση δικαστικής ύλης. Να προκηρυχθούν εξετάσεις για την κατεύθυνση Ειρηνοδικών στην Ε.Σ.ΔΙ.

6ον) Αναβάθμιση των δικτύων τηλεφωνίας και internet σε όλα τα Δικαστήρια της Χώρας – Καταγραφή και αποκατάσταση όλων των προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές.

7ον) Λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για απαγόρευση σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) ετών από την αφυπηρέτησή τους, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης της 15ης Δεκεμβρίου 2018.

8ον) Καθορισμός αμοιβής για τους δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν σε Πειθαρχικά Συμβούλια υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates