.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΠΗΡΑΝ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ, ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΣΥΛΙΑ !!!

 Δυστυχώς η χώρα αυτή δεν αλλάζει. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της κοινωνίας την τελευταία δεκαπενταετία τα διέπραξαν οι τραπεζίτες! Όλα ανεξαιρέτως τα μνημόνια τα οποία εκλήθη να πληρώσει ο ελληνικός λαός και ο απλός φορολογούμενος πολίτης προκλήθηκαν από τις τράπεζες και κατευθύνθηκαν σε αυτές για να κλείσουν οι τρύπες που ακόμη είναι ανοιχτές!

Και το απίστευτο αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά που συνέβησαν στη χώρα είναι:

1. Οι τραπεζίτες, κυρίως οι πρώην, όλοι αυτοί δηλαδή που διαχειρίστηκαν το πιστοληπτικό σύστημα της χώρας κατά την τελευταία 15ετία, να είναι κροίσοι! Να ζουν στη χλιδή, διαθέτοντας τεράστιες περιουσίες, βίλες, κότερα, διαμερίσματα στο εξωτερικό, λογαριασμούς τραπεζικούς σε όλον τον κόσμο, επιχειρήσεις στις οποίες είναι μέτοχοι, κρυφά ή φανερά!!!

2. Παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν, απάτες, απιστία, υπεξαιρέσεις, φορολογικά αδικήματα και άλλα πολλά, μόνοι τους ή με συνενόχους διεφθαρμένους επιχειρηματίες που τίναζαν στον αέρα τους ομίλους τους βγάζοντας τα θαλασσοδάνεια στην Ελβετία και αλλού, παρέμειναν ατιμώρητοι.

3. Απέσπασαν ασυλία, όχι μόνο για τα παλαιά εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά και για όσα θα διαπράξουν στο μέλλον. Οι κυβερνήσεις, δυστυχώς, τους διασφάλισαν να ξεπλυθούν στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψουν αλώβητοι και καθαροί στην κοινωνία να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, μέσα από νέα καθήκοντα και νέους ρόλους, ακόμη και κρατικούς!!!

4. Και παρέμειναν στη γωνία των εξελίξεων, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ξένοι και Έλληνες επενδυτές, όλοι όσοι αφελώς επί δεκαετίες πίστευαν, υπηρετούσαν, υμνούσαν και διέδιδαν τον μύθο του εύρωστου ελληνικού τραπεζικού συστήματος, από τις μετοχές του οποίου δεν χάνεις ποτέ και από τα μερίσματα δημιουργίες περιουσίες για τα παιδιά σου. Και εντέλει οι αξίες των μικρομετόχων εξαϋλώθηκαν ενώ οι ξένοι επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικοί, είδαν τις τοποθετήσεις τους να κάνουν φτερά και οι ένοχοι με τον νόμο να αθωώνονται προκλητικά πριν καν δικασθούν και να απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη στην υγεία των κορόιδων!

Η επιστροφή των φαλιρισμένων και των νταραβεριτζήδων

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, σαν να μην αρκεί ότι τα λευκά κολάρα με τις ματωμένες γραβάτες από το αίμα των επενδυτών διαβιούν προκλητικά εν μέσω κρατικής ασυλίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψουν στα Δ.Σ. των τραπεζών κάθε καρυδιάς καρύδι.

Όλοι αυτοί που με εντολή της Φραγκφούρτης τέθηκαν εκτός τραπεζικού συστήματος, επιστρέφουν. Οι πόρτες στα Δ.Σ. των τραπεζών άνοιξαν για να εισβάλουν και πάλι όλοι όσοι ασκούσαν επιρροή και έπαιρναν θαλασσοδάνεια ιλιγγιώδη για να τα βγάζουν στο εξωτερικό και την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις τους βάραγανε κανόνι!

Όλοι αυτοί που μέσα από την θεσμική θέση του Δ.Σ. έκαναν δημόσιες σχέσεις, νταραβέρια, εξυπηρετήσεις σε «ημετέρους», φίλους, ή έχοντες σχέσεις συναλλαγής!

Όλοι εκείνοι που εκ της θέσεως και του ρόλου τους ασκούσαν παρέμβαση και είχαν την δυνατότητα να αναλαμβάνουν με απ’ ευθείας αναθέσεις, δουλειές της τράπεζας, ή να αποκτούν περιουσιακά στοιχεία μισοτιμής!

Σημεία των καιρών!

Όλα τούτα που περιγράφονται ανωτέρω αποτελούν σημεία των καιρών! Και εν πολλοίς όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή θα καθορίσουν στον βαθμό που τους αναλογεί και τις πολιτικές εξελίξεις. Μην απατάσθε. Η οργή της κοινωνίας δεν έχει κατευνασθεί…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates