Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΟΗΕ: ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ !!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ 120.000.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!

ΣΤΑ 320 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Καταστροφή η πανδημία για τον τουρισμό σε όλο τον πλανήτη, τονίζει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.
Η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία έχει καταστραφεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με απώλειες 320 δισ. δολαρίων κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους και πάνω από 120 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγικός τομέας της παγκόσμιας οικονομίας, πίσω από καύσιμα και χημικά προϊόντα, ενώ το 2019 αντιπροσώπευε το 7% του παγκόσμιου εμπορίου.

«Απασχολεί έναν στους 10 ανθρώπους στη Γη και παρέχει βιοπορισμό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμη», είπε.


Εκτός από την ενίσχυση των οικονομιών, «επιτρέπει στους ανθρώπους να βιώσουν μερικά από τα πολιτιστικά και φυσικά πλούτη του κόσμου και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά», είπε.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΟΗΕ δήλωσε ότι τους πρώτους πέντε μήνες του 2020, λόγω της πανδημίας, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών μειώθηκαν περισσότερο από το ήμισυ.

Ο Γκουτέρες είπε ότι αυτό ήταν ένα «μεγάλο σοκ» για τις πλουσιότερες ανεπτυγμένες χώρες «αλλά και για τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ειδικά για πολλά μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη και αφρικανικές χώρες».

Ο τουρισμός για ορισμένες από αυτές τις χώρες αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του ΑΕΠ τους, εξήγησε.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates