Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; EUROBANK+ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ LAMDA ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;;;



Κινεζικό ενδιαφέρον για αγορά των δανείων της Lamda Development ;;;

Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Την ώρα που η Lamda Development που έχει αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού συγκεντρώνει κεφάλαια για να μπορέσει να υλοποιήσει το έργο… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτήσει το έργο… σχεδιάζουν να μειώσουν την δανειακή τους έκθεση.

Η Lamda έχει συγκεντρώσει έως σήμερα 650 εκατ από την αύξηση κεφαλαίου και 320 εκατ από το ομολογιακό δάνειο με επιτόκιο 3,40% και 618 εκατ προσφορές ή υπερκάλυψη 1,93 φορές.

Ταυτόχρονα οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς έχουν χορηγήσει πάνω από 900 εκατ δάνεια στην Lamda για το project του Ελληνικού.

Όμως και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά… ξαφνικό ενδιαφέρον από την Bank of China η οποία έχει παρουσία και στην Ελλάδα για τα δάνεια του Ελληνικού αλλάζει τα δεδομένα.

Με βάση πληροφορίες η Bank of China έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει το 50% με 60% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες.

Αν και τα δάνεια δεν έχουν εκταμιευθεί… ωστόσο θα μπορούσε σε κάποιο χρονικό διάστημα εάν προχωρήσει το deal να πωληθούν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες στον κινεζικό τραπεζικό όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates