Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΛΑΔΙ & ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΤΤ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ;;;
Ακόμα ένα σκάνδαλο θαλασσοδανείων φαίνεται πως "καθάρισε"....Τι μεταδίδει το iefimerida.gr :

Με σημερινή απόφαση του Εφετείου Αθηνών έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη και κηρύχθηκαν αθώα όλα τα τραπεζικά στελέχη και οι εταιρείες που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία για δανειοδοτήσεις του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δίκη είχε αρχίσει στον πρώτο βαθμό τον Σεπτέμβριο του 2016 και τον Μάρτιο του 2018 η τότε Πρόεδρος, κατά της οποίας είχε υποβληθεί αίτηση εξαίρεσης, υπέβαλε δήλωση αποχής που έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί για τον Δεκέμβριο του 2018.

Το Εφετείο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων

Η δίκη τελείωσε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών για την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας, με κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου. Στο νομικό σκέλος, με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα με το Ν. 4637/2019 η κακουργηματική απιστία σε βάρος τραπεζικών ιδρυμάτων έγινε κατ’ έγκληση αδίκημα και δόθηκε προθεσμία τεσσάρων μηνών στα τραπεζικά ιδρύματα για την υποβολή δήλωσης ότι επιθυμούν την συνέχιση της διαδικασίας στις εκκρεμείς υποθέσεις.

Το Εφετείο Αθηνών έκανε δεκτές κατά πλειοψηφία τις αντιρρήσεις των κατηγορουμένων και έκρινε ότι στην υπόθεση του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η δήλωση δεν υπεβλήθη εντός της τετράμηνης προθεσμίας, η οποία δεν είχε ανασταλεί λόγω του Covid 19, όπως είχε διευκρινιστεί με το άρθρο 46 της 13-4-2020 ΠΝΠ που κυρώθηκε με το Ν. 4682/2020, οπότε έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη κατά των κατηγορουμένων.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates