Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020

Η ΑΘΩΩΣΗ ΓΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ !!!

Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8.000.000€ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ 1.200.000€
Υπενοικιαστής αυτό που μίσθωνε τη βίλα και φοροδιέφευγε !!!
Λάκης Γαβαλάς: Όλη η αλήθεια για την βίλα στην Μύκονο απο τον δικηγόρο του

Η αθώωση του Λάκη Γαβαλά, από την διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος, άνοιξε την “όρεξη” στο Ελληνικό Δημόσιο για την επίσπευση του πλειστηριασμού της επικής βίλας του εκκεντρικού επιχειρηματία στη Φτελιά Μυκόνου.

Το σπίτι, μέσα στο οποίο τις χρυσές εποχές έχουν φιλοξενηθεί τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz από Ελλάδα και εξωτερικό, βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 14 Οκτωβρίου με 1η τιμή προσφοράς τα 1.225.000 ευρώ πόσο χαμηλότερο από την εμπορική του αξία, η οποία ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά και γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Παγορόπουλος η διαδικασία αν και τους γνωστοποιήθηκε αρκετά αργά, ωστόσο είναι καθόλα νόμιμη.

«Μας κοινοποίησαν το πρόγραμμα του πλειστηριασμού της βίλας πριν από λίγες ημέρες. Κακώς βέβαια γιατί μας στερεί το δικαίωμα περί ανακοπών και όλα τα σχετικά. Εμείς πάντως ό,τι προλαβαίνουμε θα το κάνουμε. Το δημόσιο το βγάζει σε πλειστηριασμό. Η διαδικασία είναι νόμιμη γιατί ο Λάκης Γαβαλάς αθωώθηκε από την διαδικασία ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επομένως δεν υπάρχει πλέον απαγόρευση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την εκποίηση του ακινήτου, με αποτέλεσμα το Δημόσιο που παρακολουθεί στενά την όλη κατάσταση αποφάσισε να προχωρήσει την διαδικασία».

Το σπίτι, το οποίο από το 2012, όπως και όλα τα περιουσιακά στοιχεία του επιχειρηματία είχαν δεσμευτεί από το Δημόσιο για χρέη που άγγιζαν τότε τα 17 εκατ. ευρώ και για τα οποία έχουν γίνει πλέον ρυθμίσεις, μέχρι και το 2018 είχε πέσει αρκετές φορές θύμα λεηλασίας και βανδαλισμών με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της αξίας του και της γκλαμουριάς του. Έτσι ο επιχειρηματίας αποφάσισε τον Απρίλιο της ίδια χρονιάς να το νοικιάσει με τα μισθώματα, όπως αναφέρει και ο δικηγόρος του να πηγαίνουν υπέρ των χρεών του.

«Ο κύριος Γαβαλάς είχε νοικιάσει το σπίτι με όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται κανονικά. Το ακίνητο εκμισθώθηκε την 1.4.2018 σε φυσικό πρόσωπο έναντι συγκεκριμένου μισθώματος, η δε μίσθωση δηλώθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα στις Οικονομικές Αρχές, όπως αυτό προκύπτει από την από 22.1.2019 σχετική βεβαίωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Το μηνιαίο μίσθωμα αποδίδονταν εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό εκπροσωπείται από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ), ενόψει της από 24.11.2014 Αναγκαστικής Κατάσχεσης του λογαριασμού του. Αυτός που το νοίκιασε θεώρησε σωστό να το υπενοικιάσει με αποτέλεσμα αυτός που το πήρε να κάνει ό,τι θέλει μέσα εκεί, χωρίς να πληρώνει και να κόβει τα απαραίτητα παραστατικά. Του έχουμε κάνει έξωση με αριθμό αποφάσεως, η οποία περιμένουμε να καθαρογραφεί για να την εκτελέσουμε» εξηγεί ο Γιάννης Παγορόπουλος.

Και προσθέτει: «Σχετικά τώρα με τα ενοίκια ο Γαβαλάς τα μοναδικά που πήρε ήταν μόνο 4 με 5 ενοίκια μπροστά, τα οποία ήταν ήδη στον λογαριασμό του, που ήταν κατασχεμένος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Τα λεφτά στην ουσία πήγαιναν υπέρ των χρεών του. Ο Γαβαλάς δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την υπόθεση αυτή να το ξεκαθαρίσουμε».

Το σπίτι ανακαινίσθηκε με τις οδηγίες του επιχειρηματία με αποτέλεσμα η σημερινή του εικόνα να είναι εξίσου εντυπωσιακή, με εκείνη που είχε πρωτονειρευτεί ο Λάκης Γαβαλάς, πολλές δεκαετίες πριν τις επιχειρηματικές του “μπόρες”.

«Το σπίτι όπως γνωρίζω εγώ και ο Γαβαλάς είναι κλειστό. Τώρα τι ακριβώς γίνεται μέσα εκεί δεν ξέρουμε. Δυστυχώς το συγκεκριμένο οίκημα, όπως και τα υπόλοιπα του Γαβαλά συνήθως πέφτουν “θύματα” άγριας λεηλασίας».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates