Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΓΙΑ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΠΟ 50.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ & ΕΓΓΥΗΤΩΝ !!!

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ, ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟ !!!
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ:

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΔΟΛΟ !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τουλάχιστον 50.000 δανειολήπτες εκτός νόμου Κατσέλη


Οι σημαντικές αλλαγές του πτωχευτικού αναμένεται να θέσουν εκτός νόμου Κατσέλη περίπου 50.000 άτομα από τις 100.000 αιτήσεις που βρίσκονται σε δικαστική εκκρεμότητα με δικασίμους που εξασφαλίζουν ναι μεν προστασία στη
ν παρούσα φάση η οποία ωστόσο θα πάψει να υπάρχει περί τον Οκτώβριο.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων καθώς προετοιμάζεται η πλατφόρμα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί μόλις ψηφιστεί ο νέος πτωχευτικός και η οποία θα επιβάλει από τους δανειολήπτες που βρίσκονται υπό την προστασία του Νόμου Κατσέλη όμως η υπόθεσή τους δεν έχει εκδικασθεί να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους.

Η επικαιροποίηση θα γίνεται μέσα από μια πλατφόρμα που δημιουργούν οι τράπεζες σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην περίπτωση που οι δανειολήπτες κληθούν προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και δεν το πράξουν, παύει αυτόματα η προστασία του Νόμου Κατσέλη και η δικάσιμος θα αναβάλλεται οριστικά.

Εφόσον περάσουν τα στοιχεία τους, αν αυτά καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου έχει καλώς.

Στην αντίθετη περίπτωση πάλι θα χάνουν την προστασία και θα τίθενται εκτός νόμου.
Μέσα σε αυτές τις 50.000 αιτήσεις θα πρέπει να σημειωθεί πως συμπεριλαμβάνονται τόσο δανειολήπτες όσο και εγγυητές δανείων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στο τέλος του μήνα λήγει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας κατοικίας όπως το γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ενώ με βάση το νέο νόμο έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα προστασίας ένα όριο αιτήσεων που κινείται περί τις 5.000.

Σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς αυτοί θα βρίσκονται σε δικαστική παύση μέχρι το τέλος Αυγούστου και τα νέα δεδομένα θα προσμετρηθούν το Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ το θέμα των μορατορίων ήταν το βασικό στη συζήτηση μεταξύ θεσμών και τραπεζών που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα.

Η εικόνα έχει ως εξής: Θεωρείται βέβαιο το πάγωμα των δόσεων των δανείων των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος του έτους ενώ για κάποιους κλάδους ενδέχεται να λειτουργήσει έτσι και για όλο το 2021. Ωστόσο οι τράπεζες δεν επιθυμούν το μάκρος των μορατορίων διότι θεωρούν πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να χαλάσει πλήρως την κουλτούρα των πληρωμών.

Στην παρούσα φάση οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν ούτε πρόβλημα ρευστότητας ούτε και πρόβλημα κεφαλαίων ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο αυτό να εξελιχθεί.

Πάντως στις συζητήσεις με τους θεσμούς μίλησαν για μορατόρια τα οποία διαμορφώνονται περί τα 18 δισ. ευρώ και θεωρούν πως δεν υπάρχει περίπτωση αυτά να δημιουργήσουν κόκκινα δάνεια πλέον του 10%. Οπως σημειώνουν τραπεζικές πηγές αναμένουν κόκκινα δάνεια εξαιτίας των μορατορίων κοντά στο 1,8-2 δισ. ευρώ καθώς πρόκειται για δάνεια τα οποία ήδη ήταν ενήμερα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates