Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

REUTERS: Η ΔΕΗ "ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΨΟΥΣ 300.000.000€ ΣΤΗΝ JP MORGAN !!!Έρχεται πολύ αγριο κυνήγι για τους οφειλέτες της ΔΕΗ το επόμενο διάστημα...

Η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την JP Morgan για την πώληση μη εξυπηρετούμενων λογαριασμών ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Αυτό αναφέρουν πηγές στο Reuters, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί 2,7 δισ. ευρώ απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος από τους Έλληνες καταναλωτές, απόρροια της δεκαετούς κρίσης χρέους της χώρας.

Η ΔΕΗ επεξεργάζεται επίσης εδώ μήνες ένα σχέδιο τιτλοποίησης μέρους των ανεξόφλητων λογαριασμών και πώλησής τους σε επενδυτές.

Όπως αναφέρουν πηγές στο Reuters, η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αντλήσει 200-250 εκατ. ευρώ από τη συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει ανεξόφλητους λογαριασμούς μέχρι 60 ημερών. 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια της ΔΕΗ να τιτλοποιήσει και να πουλήσει μια δεύτερη σειρά λογαριασμών σε καθυστέρηση για περισσότερες από 90 ημέρες, με τη συναλλαγή να αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates