Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΛΟΥΚΕΤΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ;;;Λουκέτα για συνωστισμό στο Γκάζι, ανενόχλητοι ο ένας πάνω στον άλλο στο Balthazar


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των Αρχών χθες(σ.σ. 13/6) βράδυ στο Γκάζι για να κλείσουν μαγαζί που καταστρατηγούσε τις οδηγίες και τους κανόνες για την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Την ίδια στιγμή όμως, χθες(σ.σ. 13/6) και προχθές(σ.σ. 12/6) το βράδυ στο Balthazar οι θαμώνες ήταν ο ένας πάνω στον άλλον δίχως κανείς να ενδιαφέρεται για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων προστασίας, αλλά δίχως και να υπάρχει και κάποια παρέμβαση/έλεγχος από τις Αρχές. Φαίνεται πως οι αρμόδιοι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και οι Αρχές που είναι επιφορτισμένες με το να ελέγχουν την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των νυκτερινών κέντρων, ή έχουν «επιλεκτική» αντίληψη για το ποιους πρέπει να ελέγχουν, ή πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή του Balthazar όλα σύννομα...
Στο Γκάζι πάντως, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 50 άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, επιχείρησαν έφοδο στο κλαμπ Sky Bar με αποτέλεσμα να διαπιστωθούν παραβάσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως και σε αρκετά άλλα επικρατούσε συνωστισμός σχεδόν κάθε βράδυ λόγω της διεξαγωγής event με Djs και χορεύτριες, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και η οδηγία για τον αριθμό ατόμων ανάλογα με τα τ.μ. της κάθε επιχείρησης.

Μάλιστα την είδηση ανέβασαν πρώτοι στη σελίδα τους στο Facebook, οι υπεύθυνοι του καταστήματος, ποστάροντας και το σχετικό φωτογραφικο υλικό, μια λαοθάλασσα από κόσμο τη στιγμή που αποχωρούσαν από το μπαρ λόγω της εφόδου των αστυνομικών Αρχών.Η φωτογραφία συνοδευόταν με το ακόλουθο σχόλιο: Ώρα 12.15!! Η κυβέρνηση με 50 ΟΠΚΕ και αστυνομία αναστέλλει την λειτουργία μας , μέχρι νεωτέρας ! Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση! Εις το επανιδείν"

Μύκονος: Οριστικό λουκέτο στο Alemagu

Παρά την αρχική αισιοδοξία των υπεύθυνων της επιχείρησης Alemagou της Μυκόνου, ότι θα καταφέρουν να μεταφέρουν το λουκέτο για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο, εχθές η Αστυνομία ανάρτησε στο παρασκευαστήριο του καταστήματος την εντολή για την οριστική σφράγιση του για τους επόμενους δυο μήνες.


Στο γνωστό μπιτς μπαρ στη Φτελιά είχαν παρατηρηθεί εικόνες συνωστισμού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με αποκορύφωμα την διεξαγωγή πάρτι με Dj που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 1000 άτομα περιμετρικά του μπαρ και ανάμεσα των τραπεζιών. Παρά το γεγονός ότι δόθηκε αμέσως εντολή για σφράγισμα του καταστήματος διάρκειας δυο μηνών και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ, αυτό παρέμενε ανοιχτό δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις και στην κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι της οποίας ανέφεραν σε κάθε ευκαιρία ότι ο νόμος θα τηρηθεί απαρρέκκλιτα, χωρίς "εκπτώσεις". Ωστόσο στο κατάστημα είχε από την δυνατότητα εκ του νόμου να παραμείνει ανοιχτό έως και 5 μέρες μετά την βεβαίωση της παράβασης αλλά και την εκδίκαση της προσφυγής, που έγινε την περασμένη Παρασκευή.

Οι ιδιοκτήτες του Alemagou, εξέφραζαν την εκτίμηση τους ότι παρά το αρνητικό κλίμα, θα καταφέρουν να μεταφέρουν την απόφαση για το λουκέτο, την περίοδο Οκτώβριος- Νοέμβριος, σώζοντας τόσο την επιχείρηση τους, όσο και τις δεκάδες θέσεις εργασίας, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Χθες λοιπόν το πρωί κλιμάκιο από το Α.Τ Μυκόνου προχώρησε στο κλείσιμο του Alemagou για τους υπόλοιπους δυο μήνες βεβαιώνοντας και την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates