Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020

Ο 3ος ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΜΕ 5,1% ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!Τι μεταδίδει το businessdaily.gr:

Ανάμεσα στους βασικούς μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται πλέον ο δισεκατομμυριούχος, Αριστοτέλης Μυστακίδης, τρίτος πλουσιότερος Έλληνας το 2019, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού "Forbes", ο οποίος έχει αποκτήσει ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Πρόκειται για μια σημαντική επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις ελληνικές τράπεζες και, ειδικότερα, στην Τράπεζα Πειραιώς, η διοίκηση της οποίας υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι η αποτίμηση της μετοχής της Τρ. Πειραιώς είναι ιδιαίτερα ελκυστική στα τρέχοντα επίπεδα.

Ο 58χρονος, Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, έγινε δισεκατομμυριούχος από τη συμμετοχή του στον ελβετικό κολοσσό των πρώτων υλών, Glencore. Έχει συμμετοχή 3% στην Glencore, που είναι αρκετή για να τον διατηρεί στη λίστα των δισεκατομμυριούχων, με υπολογιζόμενη από το "Forbes" περιουσία 1,8 δισ. δολ., για το 2019, όπου κατατάχθηκε τρίτος στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων, πίσω από τον Σπ. Λάτση και τον Φίλιππο Νιάρχο. Στα τέλη του 2018, ο Μυστακίδης εγκατέλειψε τη διοίκηση των δραστηριοτήτων της Glencore στον τομέα του χαλκού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, ο Τέλης Μυστακίδης έχει αποκτήσει το 5,1472% των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της τράπεζας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3864/2010, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. (η «Τράπεζα») ανακοινώνει, κατόπιν της από 12.06.2020 ληφθείσας σχετικής γνωστοποίησης, ότι o κ. Aristotelis Mistakidis κατέχει άμεσα από την 11.06.2020 22.370.811 κοινές ονομαστικές μετοχές με ισάριθμα δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 5,1472% επί του συνολικού αριθμού δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας, εξαιρουμένων αυτών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates