Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ΑΝΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Η ΧΡΥΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ BVLGARI !!!Η Anna Bvlgari ήταν η μοναδική απόγονος του ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari που μιλούσε ακόμη Ελληνικά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Anna Bvlgari, η μοναδική απόγονος που μιλούσε ακόμη Ελληνικά του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήριου Βούλγαρη.

Σύμφωνα με το paramythia-online,gr, η Άννα επισκεπτόταν κάθε χρόνο incognito την Παραμυθιά και τα νερά του Ιονίου, ενώ δεν παρέλειπε σε κάθε ευκαιρία να μιλά και να διαφημίζει με τα καλύτερα λόγια την πόλη απ' όπου ο παππούς της ξεκίνησε την αυτοκρατορία των κοσμημάτων.

Η ζωή της Άννας Βούλγαρη ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε εμπειρίες. Γνώρισε την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και την απαγωγή, επί 35 ημέρες.

«Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό», είχε διηγηθεί.

Η Anna Bvlgari, ήταν μητέρα 3 παιδιών και τον Μάρτιο του 2019 είχε συναντηθεί με αποστολή του δήμου Παραμυθιάς με σκοπό να ενημερωθεί για τα σχέδια αξιοποίησης του πρώην δημοτικού σχολείου που προσέφερε στην πόλη το «Σωτήριος Βούλγαρης» καθώς και για το πώς μπορεί να συμμετέχει η οικογένεια στην αίθουσα που θα είναι αφιερωμένη στον οίκο. Η ίδια είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τα σχέδια της μετατροπής του ιστορικού κτηρίου σε κέντρο τέχνης πολιτισμού και εκπαίδευσης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates