Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΑ ΛΑΔΑΔΙΚΑ !!!

Η ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΧΡΕΗ, Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ , ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Λουκέτο στα καταστήματα τους βάζουν επιχειρηματίες στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αδυναμίας τους να επιστρέψουν στην αγορά, μετά την κρίση που έφερε ο κορωνοϊός στην Ελλάδα.Η... παρατεταμένη κρίση των προηγούμενων ετών, η υψηλή φορολογία και αντικαπνιστικός νόμος είχαν γονατίσει τα καταστήματα εστίασης, τα οποία προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν και να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, αξιοποιώντας και την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ωστόσο, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ήρθαν οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού και το γενικό Lockdown για να δώσουν ένα ακόμη χτύπημα στην εστίαση, αυτή τη φορά, για κάποιους, καθοριστικό.

Με όσα ισχύουν σήμερα, τα καταστήματα εστίασης θα επαναλειτουργήσουν τον Ιούνιο και οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες τους. Με χαρτί και μολύβι υπολογίζουν τις υποχρεώσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι αλλά και τα νέα δεδομένα που θα φέρνει στον τομέα τους ο φονικός ιός στη χώρα μας. Κάποιοι από αυτούς, συμπεραίνουν ρεαλιστικά ότι η επαναλειτουργία είναι ανέφικτη, μεταξύ αυτών και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στα ιστορικά Λαδάδικα, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές διασκέδασης για επισκέπτες και τουρίστες της πόλης.

«Μέχρι αυτήν την ώρα έχουμε τέσσερα λουκέτα σε επιχειρήσεις στα Λαδάδικα. Τρία εστιατόρια και ένα μπαράκι. Δε θα αντέξουν μαγαζιά στα Λαδάδικα που έχουν πάνω από 10-12 άτομα προσωπικό. Υπάρχουν και μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι αλυσίδα και από τα πέντε μαγαζιά θα ανοίξουν τα δύο. Ο επιχειρηματίας θα θέσει σε διαθεσιμότητα γύρω στους 40 σερβιτόρους. Αν η κυβέρνηση δε λάβει επιπλέον μέτρα δε θα αντέξουμε», δήλωσε στο Thestival.gr, ο Ευστράτιος Λυκοβαρδάκης, Επιχειρηματίας και Ταμίας του Συνδέσμου Επαγγελματιών στα Λαδάδικα, που περιλαμβάνει πάνω από 180 επιχειρήσεις στην συγκεκριμένη περιοχή της πόλης.


«Δε θα απολύσω κανέναν από την επιχείρησή μου»


Όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, δεν προτίθεται να προβεί σε καμία απόλυση στο προσωπικό του, ωστόσο, ζητά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον δήμο Θεσσαλονίκης να στηρίξει τους επιχειρηματίες του κλάδου του.

«Εμείς θέλουμε τη βοήθεια τους κράτους και του δήμου για να μην απολύσουμε κόσμο γιατί είμαστε μια οικογένεια. Οι συνεργάτες μου δεν είναι υπάλληλοί μου, είναι οικογένεια. Από τον δήμο Θεσσαλονίκης ζητάμε να μας μειώσει στο 60% το ποσό που δίνουμε για τα τραπεζοκαθίσματα. Να μας δώσει μέρος του πλαϊνού δρόμου, το οποίο δεν εμποδίζει τους πεζούς, ούτε στη διάβαση κανενός. Να μας δώσει 2-3 μέτρα να βάλουμε επιπλέον τραπέζια για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα σπασμένα. Έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και μέσα γράφει ένα «καρό» για τον δήμο. Αυτά να μας αφαιρεθούν. Είμαστε από τους πρώτους που κλείσαμε και τελευταίοι θα ανοίξουμε. Ζητάμε από την κυβέρνηση, η καταβολή του 60% του ενοικίου να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2020», είπε.

Μάλιστα, εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών «Λαδάδικα», ο κ. Λυκοβαρδάκης ζητά από τους αρμόδιους το πρόωρο άνοιγμα των επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης και ξεκαθαρίζει ότι όλο το προσωπικό θα τηρήσει απόλυτα τα μέτρα που προβλέπονται κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, για να υπάρχει ασφάλεια για προσωπικό και πελάτες.

«Να μας ανοίξουν στις 20 Μαΐου. Αν βγάζουμε τα απαραίτητα έξοδα θα είμαστε ευχαριστημένοι. Όλος ο κόσμος παραμιλάει. Έχουμε λάβει τα μέτρα προστασίας και δε φοβόμαστε. Το προσωπικό μας θα εργαστεί με μάσκες και γάντια και γίνονται απολυμάνσεις για να μην έχουμε το παραμικρό. Εμείς φοβόμαστε περισσότερο από την κυβέρνηση. Όλοι ζητάμε να ανοίξουμε νωρίτερα. Θα έχουμε και άλλα λουκέτα αν δεν ανοίξουμε νωρίτερα και θα έχουμε πολλές απολύσεις».

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates